BNP Paribas Securities Services anticipeert op de invoering van AIFMD met nieuwe branche status in Nederland - BNP Paribas Nederland
maart 25, 2013 -

BNP Paribas Securities Services anticipeert op de invoering van AIFMD met nieuwe branche status in Nederland

Doorsturen naar een vriendDoorsturen naar een vriend PrintPrint

BNP Paribas Securities Services (BNP Paribas), de grootste bewaarder in Europa met meer dan $7 biljoen aan activa, breidt zijn diensten uit door het verkrijgen van branch status. Dit om voorbeid te zijn op het ingaan van het Europese Alternative Investment Fund Managers Directive (AIFMD).

Dit is een verdere verbetering van de dienstverlening van BNP Paribas aan fondsmanagers en institutionele klanten en komt kort na de lancering van trustee en depositary diensten in Groot Brittannië.

Erwin Reyes, Hoofd BNP Paribas Securities Services in Nederland, zegt: “Het aftellen tot het moment dat het AIFMD in werking treedt is begonnen, maar nog lang niet alle fondsmanagers zijn er helemaal klaar voor. Met nog vier maanden te gaan dringen we er bij klanten op aan om de laatste fase van hun voorbereiding te versnellen. We verwachten dat dit een belangrijke hervorming zal zijn van de sector van alternatief fondsbeheer in Europa en daarbuiten.”

In Nederland, waar deze Europese richtlijn inmiddels in wetgeving is verankerd, vallen 1800 beleggingsfondsen onder de richtlijn, waaronder bijvoorbeeld beleggingsfondsen in vastgoed. Dit aantal is aanmerkelijk hoger dan in enig ander Europees land.

Erwin Reyes, vervolgt: “De nieuwe status is een belangrijke stap in onze wens om klanten een pan-Europees aanbod te kunnen doen. Als depository bieden wij het grootste netwerk verspreid over twaalf Europese landen.

“Afgezien van de nieuwe vereisten qua infrastructuur, schrijft het AIFMD ook voor dat risicomanagement en waarderingsfuncties worden losgekoppeld van portefeuillebeheer. Om deze reden bieden we een volledig scala aan diensten rond de waardering van complexe producten en alternatieve bezittingen zoals vastgoed, evenals het beheer van onderpand.”

BNP Paribas is ervan overtuigd dat de AIFMD een sterke Europese standaard zal neerzetten voor alternatieve fondsen die het vertrouwen van investeerders en andere stakeholders in dit deel van de industrie zal herstellen. BNP Paribas biedt een van de veiligste mondiale bewaardiensten met meer dan 90% van de bezittingen van onze klanten in handen van ons eigen netwerk in 24 landen en met dekking van meer dan honderd markten.

U kunt meer informatie vinden op een speciale sectie van onze site over AIFMD.