De Securities Services-tak van BNP Paribas, een toonaangevende global custodian met ruim 12.000 miljard euro assets under management, is door Monuta Verzekeringen NV (Monuta) aangesteld om wereldwijde custodian-dienstverlening te leveren voor Monuta’s totale geïnvesteerde vermogen van 1,9 miljard euro (per 31 december 2023). Daarnaast gaat BNP Paribas de financiële en beleggingsadministratie en toezichthouderrapportages (waaronder Solvency II) voor Monuta verzorgen.

Monuta is gespecialiseerd in het organiseren en verzekeren van uitvaarten. Het bedrijf werd in 1923 opgericht en is, met 1,4 miljoen verzekerden in Nederland, één van de marktleiders in de uitvaartsector. De dienstverlening van BNP Paribas waarvan Monuta gebruik gaat maken is gericht op de Nederlandse institutionele belegger. Daarbij wordt gebruikgemaakt van de expertise van BNP Paribas’ operationele en relatiemanagementteams in Amsterdam.

“Al meer dan 100 jaar drijft dezelfde missie ons bij Monuta: we zetten alles op alles voor een afscheid met een goed gevoel. Daar hoort ook bij dat we goed voor onze klanten zorgen vanuit financieel en duurzaamheidsperspectief. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Daarom blijven wij steeds onze werkwijze vernieuwen en versterken en gingen wij op zoek naar een partner op het gebied van custodian-dienstverlening, beleggen en duurzaamheidsrapportages. Wij zijn blij deze te hebben gevonden in BNP Paribas Securities Services. Inmiddels hebben we een succesvolle migratie afgerond en zien wij een vruchtbare samenwerking tegemoet.”

Ilse van den Bosch, CFRO van Monuta

“We zijn verheugd dat Monuta ons heeft gekozen als hun nieuwe asset services dienstverlener in de Nederlandse markt. Het feit dat Monuta voor ons heeft gekozen bewijst wederom onze sterke positie in Nederland en ons vermogen om front-to-back oplossingen aan te bieden die zijn afgestemd op de behoeften van onze verzekeringsklanten.”

Mark Schilstra, Hoofd Securities Services Nederland en Scandinavië van BNP Paribas