Werken bij

Kom werken bij een Europese marktleider

Het kiezen van jouw toekomstige werkgever is belangrijk voor jouw toekomstige carrièrepad.

Om je zoveel mogelijk informatie te verstrekken en te helpen een weloverwogen keuze te maken, doen wij er alles aan om jouw vragen open en transparant te beantwoorden.

Laten we een plan maken voor jouw toekomst en haal het beste uit jezelf

BNP Paribas is de bank voor een veranderende wereld en zet zich in voor een betere toekomst. Als je goed voorbereid wilt zijn op veranderingen, moet je een plan hebben. Bij BNP Paribas begint altijd alles met een plan. Om vorm te kunnen geven aan onze eigen duurzaamheidsmissie én die van onze klanten. En om goed te presteren. Dat doen we met ruim 1.500 medewerkers in Nederland en met 184.000 medewerkers in 64 landen wereldwijd. Onze wens om jou als nieuwe medewerker te verwelkomen is net zo groot als jouw wens om bij ons te komen werken. Dus waarom BNP Paribas?

#UnexpectedJobs

Wat als we je zouden vertellen dat werken bij BNP Paribas niet helemaal is wat je zou denken? Dat we bij ons niet één job hebben, maar een veelheid aan jobopties, van customer relationship management tot digitale transformatie, big data en actuariële expertise… Dingen veranderen, de wereld verandert, en BNP Paribas ook.

Wesley, Urban Mobility Explorer: discover his unexpected job

De urgentie van de klimaatdoelen neemt toe. Onze manier van reizen moet dus ook veranderen en dat brengt voordelen met zich mee voor zowel werknemer als werkgever. Ontdek wat Wesley’s baan een Unexpected Job maakt.

BNP Paribas is gewoon een geweldige plek om te werken!

Wij doen er alles aan om de beleving en productiviteit van onze mensen te verbeteren. Wil je bijvoorbeeld eens even weg van je bureau en laptop? BNP Paribas Nederland organiseert het hele jaar door informele bijeenkomsten om te netwerken met collega’s en om elkaar beter te leren kennen.

BNP Paribas staat voor persoonlijke groei, ontwikkeling en inbreng

Wij vinden het belangrijk dat onze mensen blijven groeien en zich blijven ontwikkelen. Elke medewerker heeft daarom toegang tot trainingen en cursussen in alle soorten en maten. Bij BNP Paribas Nederland waarderen we jouw inbreng en zien we je als een integraal onderdeel van onze groei. Dit betekent dat we goed naar medewerkers luisteren en dat we iedereen aansporen constructieve feedback op onze activiteiten te geven. Samen bouwen we zo aan de beste financiële instelling van Nederland.

Waarom BNP Paribas?

Omdat we een duurzame en maatschappelijk verantwoorde financiële instelling van formaat zijn

Door onze uitgekiende, innovatieve strategie zijn we uitgegroeid tot een van de sterkste banken van Europa, met een wereldwijd netwerk. Onze kernwaarden en ethische beginselen zijn verankerd tot in de haarvaten van onze onderneming. Wat we doen, heeft alleen waarde als we daarmee ook een bijdrage leveren aan de samenleving. Een paar voorbeelden:

  • We nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld met een vrijwilligersprogramma zoals 1MillionHours2Help.
  • We bevorderen de financiële basiskennis van burgers en vergroten het bewustzijn over duurzame consumptie.
  • We geven invulling aan de doelstellingen van het Akkoord van Parijs, bijvoorbeeld door onze koolstofuitstoot uiterlijk 2025 tot nul te reduceren.

In 2023 ontving BNP Paribas de Euromoney Award voor “World’s Best Bank for Sustainable Finance“. Een erkenning van de verantwoordelijkheid die wij nemen voor een echt duurzame economie.

Omdat we ruimdenkend en inclusief zijn

BNP Paribas Nederland wil medewerkers een diverse, inclusieve werkomgeving bieden, een omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn.

  • BNP Paribas Mix City is een netwerk van BNP Paribas ter bevordering van genderdiversiteit, de doorstroom van vrouwen naar topfuncties en een beter evenwicht tussen werk en privé.
  • Next BNPP is een initiatief voor young professionals, door young professionals. Ze verbinden en betrekken de jongere generatie bij alle entiteiten door verschillende evenementen, entiteitsbezoeken, CEO-lunches en MVO-activiteiten te organiseren. Zij zorgen ervoor dat BNP Paribas Nederland een geweldige plek blijft om te werken voor jongeren!

Omdat we anders werken

Nieuwe manieren van werken, innovatieve vormen van samenwerking, testen & leren en andere teamgerichte initiatieven zorgen ervoor dat teamwork bij ons een soort tweede natuur is.

Bij BNP Paribas is ‘People Care’ een van de vier hoekstenen van ons Smart Working-initiatief. De andere drie – digitale tools, werkplekken en werken op afstand – gaan ook over het bereiken van meer flexibiliteit. Dus afhankelijk van het werk dat je doet, kun je misschien een deel van je werkweek op afstand werken. Het is een geweldige manier om je persoonlijke en professionele leven te combineren!


Nu ben jij aan zet: een actueel overzicht van onze vacatures vind je hieronder

1 Vacature

Meer vacatures in

English