Werken bij

Kom werken bij een Europese marktleider

Laten we een plan maken voor jouw toekomst en haal het beste uit jezelf

BNP Paribas is de bank voor een veranderende wereld en zet zich in voor een betere toekomst. Als je goed voorbereid wilt zijn op veranderingen, moet je een plan hebben. Bij BNP Paribas begint altijd alles met een plan. Om vorm te kunnen geven aan onze eigen duurzaamheidsmissie én die van onze klanten. En om goed te presteren. Dat doen we met ruim 1.200 medewerkers in Nederland en met 200.000 medewerkers in 65 landen wereldwijd. Onze wens om jou als nieuwe medewerker te verwelkomen is net zo groot als jouw wens om bij ons te komen werken. Dus waarom BNP Paribas?

BNP Paribas is gewoon een geweldige plek om te werken!

Wij doen er alles aan om de beleving en productiviteit van onze mensen te verbeteren. Wil je bijvoorbeeld eens even weg van je bureau en laptop? BNP Paribas Nederland organiseert het hele jaar door informele bijeenkomsten om te netwerken met collega’s en om elkaar beter te leren kennen. En met Smart Working bieden we iedere medewerker hybride werken op maat: flexibiliteit als kern van werken bij BNP Paribas.

BNP Paribas staat voor persoonlijke groei, ontwikkeling en inbreng

Wij vinden het belangrijk dat onze mensen blijven groeien en zich blijven ontwikkelen. Elke medewerker heeft daarom toegang tot trainingen en cursussen in alle soorten en maten. Bij BNP Paribas Nederland waarderen we jouw inbreng en zien we je als een integraal onderdeel van onze groei. Dit betekent dat we goed naar medewerkers luisteren en dat we iedereen aansporen constructieve feedback op onze activiteiten te geven. Samen bouwen we zo aan de beste financiële instelling van Nederland.

Waarom BNP Paribas?

Omdat we een duurzame en maatschappelijk verantwoorde financiële instelling van formaat zijn

Door onze uitgekiende, innovatieve strategie zijn we uitgegroeid tot een van de sterkste banken van Europa, met een wereldwijd netwerk. Onze kernwaarden en ethische beginselen zijn verankerd tot in de haarvaten van onze onderneming. Wat we doen, heeft alleen waarde als we daarmee ook een bijdrage leveren aan de samenleving. Een paar voorbeelden:

  • We nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld met een vrijwilligersprogramma zoals 1MillionHours2Help.
  • We bevorderen de financiële basiskennis van burgers en vergroten het bewustzijn over duurzame consumptie.
  • We geven invulling aan de doelstellingen van het Akkoord van Parijs, bijvoorbeeld door onze koolstofuitstoot uiterlijk 2025 tot nul te reduceren.

In 2021 ontving BNP Paribas voor deze en andere inspanningen de Euromoney Global Awards, een erkenning van de verantwoordelijkheid die wij nemen voor een echt duurzame economie.

Omdat we ruimdenkend en inclusief zijn

BNP Paribas Nederland wil medewerkers een diverse, inclusieve werkomgeving bieden, een omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn.

Ruimdenkend zijn betekent ook dat je het vermogen hebt om vooruit te kijken, om altijd voorop te lopen, om medewerkers de kans te bieden onze manier van werken ter discussie te stellen en om innovatie te omarmen als motor voor vooruitgang. Wij bieden een werkomgeving waarin je je thuis voelt en die bevorderlijk is voor samenwerking met iedereen binnen alle geledingen van de onderneming. Een paar voorbeelden:

  • BNP Paribas Mix City is een netwerk van BNP Paribas ter bevordering van genderdiversiteit, de doorstroom van vrouwen naar topfuncties en een beter evenwicht tussen werk en privé.
  • NextBNP is een platform dat alle young professionals van BNP Paribas in staat stelt ideeën uit te wisselen.

Omdat we een flexibel en lerend bedrijf zijn

De wereld verandert in razend tempo. Dit betekent dat wij ook zelf moeten veranderen, flexibel moeten zijn en ons moeten aanpassen. Daarom geven wij elke medewerker ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Wij maken ons sterk voor de persoonlijke ontwikkeling van elke medewerker en geloven in een leven lang leren door positieve verandering. Een voorbeeld hiervan is Agile @ scale, een nieuwe manier van werken die medewerkers ondersteuning biedt bij hun dagelijkse werkzaamheden, variërend van efficiency tot besluitvorming. De methodiek is gebaseerd op de volgende beginselen:

  • Open in plaats van gesloten
  • Reactief in plaats van gepland
  • Discipline in plaats van controle
  • Moed in plaats van routine
  • De klant centraal

Omdat we anders werken

Nieuwe manieren van werken, innovatieve vormen van samenwerking, testen & leren en andere teamgerichte initiatieven zorgen ervoor dat teamwork bij ons een soort tweede natuur is.

Positive Management is de brug voor een goede relatie tussen manager en team. De manager geeft het goede voorbeeld, ontwikkelt manieren om samen te bouwen en helpt teamleden het beste uit zichzelf te halen en de beste beleving te geven. Een voorbeeld:


65 COUNTRIES

193319 EMPLOYEES

164 NATIONALITIES

Nu ben jij aan zet: onze vacatures en programma’s