Onze entiteiten

Maak kennis met onze entiteiten in Nederland

De combinatie van internationale aanwezigheid en lokale kennis is onze kracht

De BNP Paribas Groep heeft een lange geschiedenis in Nederland. Klanten krijgen een van onze ervaren bankiers als aanspreekpunt om toegang te krijgen tot het wereldwijde productaanbod en uitgebreide internationale netwerk.

BNP Paribas is aanwezig in zes steden verspreid over Nederland en onze lokale teams kunnen u met behulp van gespecialiseerde bedrijfsonderdelen een uitgebreid en op maat gemaakt aanbod aanbieden. Ons ruime aanbod van producten en innovatieve oplossingen varieert van leningen tot gestructureerde transacties en van leasing tot vermogensbeheer. Bij BNP Paribas hebt u toegang tot kennis van de Nederlandse markt, in combinatie met internationale expertise via ons wereldwijde netwerk van gespecialiseerde medewerkers en kennis.

Hieronder vindt u al onze entiteiten die actief zijn in Nederland.

BNP Paribas Corporate & Institutional Banking (CIB) is een wereldwijd erkende leider die gespecialiseerde oplossingen biedt aan zakelijke en institutionele klanten op het gebied van kapitaalmarkten, effectendiensten, financiering, treasury en advies. Door investeringsmogelijkheden met elkaar te verbinden, beschouwen we onszelf als de brug tussen zakelijke en institutionele klanten. Duurzaamheid, digitale transformatie en focus op langetermijnrelaties met onze klanten vormen de kern van onze strategie.

Arval is opgericht in 1989 en biedt haar klanten – grote internationale ondernemingen, het MKB en zelfstandige professionals – oplossingen op maat, die de mobiliteit van hun werknemers bevorderen en klanten alle risico’s van wagenparkbeheer uit handen nemen. Deskundig advies en kwaliteit van dienstverlening, die de basis vormen van de beloftes die Arval aan haar klanten doet, worden geleverd in 30 landen door meer dan 7.200 medewerkers. Arval is één van de oprichters van de Element-Arval Global Alliance, de langst bestaande strategische alliantie in de markt op het gebied van wagenparkbeheer en wereldleider met 3 miljoen voertuigen in 50 landen.

In Nederland bekleedt Arval de zesde positie in de markt met 53.000 voertuigen. Met 290 medewerkers geeft Arval dagelijks uitvoering aan efficiënt wagenparkbeheer en is zij uitgegroeid tot een volwaardig partner voor klanten als het gaat om duurzame mobiliteitsoplossingen. Dit wordt bekrachtigd door ruim 9.000 gebruikers van Arval’s mobiliteitsplatform én inmiddels 7.500 private lease berijders (december 2020). Hiermee is zij uitgegroeid tot één van de grootste mobiliteitsaanbieders van Nederland.

BNP Paribas Personal Finance is Europees leider op gebied van financiering voor consumentenkrediet en hypotheken. Zij is aanwezig in 33 landen en biedt een omvangrijk scala aan krediet-, spaar- en verzekeringsproducten die zowel transparant als begrijpelijk zijn. BNP Paribas Personal Finance gebruik ook haar expertise in financiële diensten en haar begrip van klanten en consumenten om haar partners op de lange termijn te helpen groeien.

Binnen Nederland biedt BNP Paribas Personal Finance sinds 2017 consumentenkredieten aan, krediet in de automotive sector sinds 2019 en tot aan 2012 heeft het hypotheken verstrekt aan ongeveer 50.000 particulieren in Nederland.

BNP Paribas Securities Services, een volledige dochteronderneming van de BNP Paribas Group, is een toonaangevende wereldwijde aanbieder van custodian en securities diensten. Met de krachtige steun van de BNP Paribas Group biedt zij multi-asset post-trade en asset servicing-oplossingen voor zowel kopers als verkopers op de markt, corporates en emittenten. Met een wereldwijd bereik dat 90+ markten beslaat is haar netwerk een van de meest uitgebreide in de sector, waardoor klanten hun investeringsmogelijkheden wereldwijd kunnen maximaliseren.

BNP Paribas Cardif is specialist in hypotheekbescherming. Zij bedient 100 miljoen klanten in 34 landen en heeft een sterke positie in drie regio’s: Europa, Azië en Latijns-Amerika. BNP Paribas Cardif is ook marktleider op het gebied van betalingsbescherming. Als dochteronderneming van BNP Paribas heeft BNP Paribas Cardif een uniek bedrijfsmodel dat verankerd is in partnerschappen. BNP Paribas Cardif co-creëert oplossingen met bijna 500 partnerdistributeurs in verschillende sectoren (banken en financiële instellingen, autobedrijven, detailhandelaren, telecommunicatiebedrijven, energiebedrijven, financiële adviseurs en makelaars) die de producten vervolgens aan hun klanten verkopen.

In Nederland is BNP Paribas Cardif al 25 jaar dé specialist voor hypotheekverzekeringen en betalingsbescherming. In de jaren negentig was zij de eerste verzekeraar in Nederland die inkomensbescherming bood. Inmiddels zijn veel Nederlandse huishoudens goed verzekerd bij BNP Paribas Cardif, waarbij innovatie een belangrijke waarde blijft. In 2017 introduceerde zij de Hypotheek Aflos Verzekering, de eerste arbeidsongeschiktheidsverzekering die de top van de hypotheek aflost.

Als Europees leider in financiering van bedrijfsmiddelen ondersteunt BNP Paribas Leasing Solutions de groei van haar klanten en industriële partners door het bieden van oplossingen voor verhuur en financiering met diensten voor hun professionele apparatuur. In het hart van de gebruikseconomie biedt BNP Paribas Leasing Solutions bedrijven de flexibiliteit die ze nodig hebben om concurrerend te blijven en op een duurzame manier te groeien.

3600 specialisten ondersteunen klanten en partners bij hun groei door ze een steeds verder gedigitaliseerde ervaring te bieden. In 2019 financierde BNP Paribas Leasing Solutions 346.000 projecten voor een totaalbedrag van 14,1 miljard euro in 20 landen in Europa, Noord-Amerika, en China.

BNP Paribas Real Estate, een wereldwijd toonaangevende leider op gebied van vastgoed, biedt haar klanten een breed scala aan diensten aan dat de gehele levenscyclus van vastgoed beslaat: Property Development, Transaction, Consulting, Valuation, Property Management en Investment Management. Met 5.000 medewerkers is BNP Paribas Real Estate een ‘one stop shop’-organisatie die eigenaren, leasehouders, investeerders en gemeenschappen ondersteunt met haar lokale expertise verspreid over 30 landen (dankzij haar voorzieningen en Alliance-netwerk) in Europa, het Midden-Oosten en Azië.

BNP Paribas Asset Management is de vermogensbeheerder van BNP Paribas, een van ’s werelds meest vooraanstaande spelers in de financiële sector. BNP Paribas Asset Management biedt beleggingsoplossingen met hoge toegevoegde waarde voor particulieren, bedrijven en institutionele beleggers dankzij een breed scala van expertises gespreid over vier beheerafdelingen: aandelen, obligaties, private schuld & reële activa en MAQS (Multi-asset, Quantitative and Solutions). Duurzaamheid staat centraal in de strategie en in de beleggingsbeslissingen van BNP Paribas Asset Management die actief bijdragen aan de energietransitie, bescherming van het milieu en de bevordering van gelijkheid en inclusieve groei. Haar prioriteit is om klanten duurzaam langetermijnrendement te bieden.

Met een marktaandeel van 8.5% en 20.000 klanten welke vanuit 15 locaties worden bediend is BNP Paribas marktleider in Europa op het gebied van factoring en werkkapitaal financiering. BNP Paribas Factor bied oplossingen op maat aan bedrijven van elke omvang om hen duurzaam te ondersteunen bij elke stap van hun traject. In een snel veranderende wereld maakt ons unieke aanbod – aan zowel grote als middelgrote bedrijven en kleine bedrijven – het verschil dankzij de kwaliteit van onze experts en ons vermogen om de klantervaring steeds verder te optimaliseren en te digitaliseren. Naast onze eigen aanwezigheid in 14 landen kunnen we ook rekenen op de kracht en het netwerk van BNP Paribas om bedrijven te ondersteunen bij hun internationale expansie.

In Nederland biedt ons team van experts oplossingen op het gebied van het kopen of financiering van vorderingen, financiering van voorraad en risico dekking van debiteuren. Ondersteund door een groot operationeel team vanuit Turnhout (BE) zijn wij in staat zowel stadaard als gestructureerde programma’s aan te bieden inclusief off-balance en internationale programma’s. Ons snel groeiend klantenbestand is bewijs van onze marktbenadering en service niveau.

BNP Paribas Wealth Management is een toonaangevende wereldwijde private bank en de grootste private bank in de eurozone, met een beheerd vermogen van € 390 miljard per 30 december 2020. Wealth Management is aanwezig in drie hubs in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Onze 6.800+ werknemers bieden ondersteuning bieden aan High Net Worth en Ultra High Net Worth individuen bij het beschermen, groeien en doorgeven van hun vermogen.

BNP Paribas Wealth Management begeleidt met name ondernemers en gezinnen bij hun specifieke behoeften. Dit doet de bank door gebruik te maken van op maat gemaakte oplossingen voor vermogensbeheer en financieel beheer, evenals een reeks hoogwaardige diensten: beleggingsadvies, discretionair beheer, vermogensplanning, financiering en expertise op het gebied van beleggingsdiversificatie. Het doel van de bank is bouwen aan een duurzame toekomst. Dit bereiken wij door onze expertise te combineren met de invloed van onze klanten en hun ambitie voor het maken van impact. De bank werd onlangs uitgeroepen tot Best Private Bank in Europa, in Noord-Azië, in het westen van de VS en in het Midden-Oosten.