Onze bedrijfsactiviteiten

Maak kennis met onze entiteiten in Nederland

De combinatie van internationale aanwezigheid en lokale kennis is onze kracht

BNP Paribas heeft kantoren in zes steden in Nederland en als klant krijgt u altijd een van onze deskundigen als vast aanspreekpunt. Zo bent u verzekerd van complete lokale oplossingen op maat en kunt u vertrouwen op ondersteuning van gespecialiseerde business lines van BNP Paribas Groep. Ons ruime aanbod van producten en innovatieve oplossingen varieert van leningen tot gestructureerde transacties en van leasing tot vermogensbeheer.

Hieronder vindt u de entiteiten van BNP Paribas in Nederland.

BNP Paribas Corporate & Institutional Banking (CIB) is een wereldwijd erkende marktleider met gespecialiseerde oplossingen voor zakelijke en institutionele klanten op het gebied van kapitaalmarkten, effectendiensten, financiering, treasury en advies. CIB fungeert ook als brug tussen zakelijke en institutionele klanten. Duurzaamheid, digitale transformatie en focus op langetermijnrelaties met onze klanten vormen de kern van de CIB-strategie.

Arval is al sinds 1989 expert op het gebied van wagenparkbeheer. De leasemaatschappij biedt grote internationale ondernemingen, mkb-bedrijven en zelfstandige professionals maatoplossingen voor optimale mobiliteit van medewerkers en neemt klanten hiermee veel zorgen en risico’s uit handen. Arval is onderdeel en mede-initiatiefnemer van de Element-Arval Global Alliance, marktleider op het gebied van wagenparkbeheer met 3 miljoen voertuigen in 50 landen.

In Nederland telt Arval 105.000 voertuigen, waaronder 25.000 volledig elektrische auto’s, en 500 medewerkers die elke dag klaar staan om klanten ondersteuning te bieden voor efficiënt wagenparkbeheer en duurzame mobiliteitsoplossingen. Al ruim 6.700 zakelijke klanten maken gebruik van het mobiliteitsplatform van Arval. Via Arval Bike Lease rijden er inmiddels meer dan 1.200 fietsen rond. Daarnaast zijn er nog ruim 20.00 private lease-klanten. Arval voegde in 2023 het deelautoconcept JustGo en het private-lease label Justlease toe aan haar portfolio. Hiermee is Arval een van de grootste mobiliteitsaanbieders van Nederland.

BNP Paribas Personal Finance is Europees marktleider op het gebied van consumptief krediet en hypotheken. BNP Paribas Personal Finance heeft kantoren in 33 landen en biedt een breed scala aan transparante en toegankelijke krediet-, spaar- en verzekeringsproducten. De specialisten van BNP Paribas Personal Finance hebben ook veel kennis van financiële dienstverlening en inzicht in hun klanten en consumenten in het algemeen. Zo helpen ze hun klanten op weg naar de toekomst.

Sinds 2017 biedt BNP Paribas Personal Finance in Nederland consumptief krediet aan particulieren en sinds 2019 kredieten voor de automotive branche. Tot en met 2012 verstrekte BNP Paribas Personal Finance ook hypotheken aan ongeveer 50.000 particulieren in Nederland.

BNP Paribas Securities Services is een toonaangevende, wereldwijd opererende effectenbewaarder en -dienstverlener. Deze volledige dochter van de BNP Paribas Groep biedt met de krachtige steun van de Groep geïntegreerde multi-asset services aan alle deelnemers in de beleggingscyclus: kopers, verkopers, corporates en emittenten. BNP Paribas Securities Services is actief in meer dan 90 markten over de hele wereld en is daarmee een van de grootste aanbieders in zijn soort. Hierdoor kunnen klanten wereldwijd hun beleggingsmogelijkheden maximaliseren.

BNP Paribas Cardif is gespecialiseerd in hypotheekbescherming en is marktleider op het gebied van betalingsbescherming. BNP Paribas Cardif heeft 100 miljoen klanten in 34 landen en heeft een sterke positie in drie regio’s: Europa, Azië en Latijns-Amerika. Als dochteronderneming van BNP Paribas heeft BNP Paribas Cardif een uniek bedrijfsmodel dat is gebaseerd op partnerschappen. BNP Paribas Cardif cocreëert oplossingen met bijna 500 partnerdistributeurs in diverse sectoren: banken en financiële instellingen, autobedrijven, detailhandelaren, telecommunicatiebedrijven, energiebedrijven, financiële adviseurs en makelaars. Die verkopen de producten vervolgens aan hun klanten.

In Nederland is BNP Paribas Cardif al 25 jaar dé specialist voor hypotheekverzekeringen en betalingsbescherming. In de jaren negentig van de vorige eeuw was BNP Paribas Cardif de eerste verzekeraar in Nederland die inkomensbescherming bood. Inmiddels zijn veel Nederlandse huishoudens goed verzekerd bij BNP Paribas Cardif. Innovatie blijft daarbij een kernwaarde. In 2017 introduceerde BNP Paribas Cardif de Hypotheek Aflos Verzekering, de eerste verzekering die bij arbeidsongeschiktheid de top van de hypotheek aflost.

Europees marktleider BNP Paribas Leasing Solutions helpt klanten en industriële partners met lease- en financieringsoplossingen voor bedrijfsmiddelen en met dienstverlening voor hun professionele apparatuur. BNP Paribas Leasing Solutions opereert in het hart van de economie en biedt bedrijven de flexibiliteit die ze nodig hebben om concurrerend te blijven en op een duurzame manier te kunnen blijven groeien.

De 3.600 specialisten van BNP Paribas Leasing Solutions ondersteunen de groei van klanten en partners met een hoogwaardige gedigitaliseerde ervaring. In 2019 financierde BNP Paribas Leasing Solutions 346.000 projecten in 20 landen in Europa, Noord-Amerika en China. Daarbij ging het om een totaalbedrag van € 14,1 miljard.

BNP Paribas Real Estate is onderdeel van de BNP Paribas Groep en een internationaal toonaangevende aanbieder van een breed scala aan vastgoeddiensten voor de hele levenscyclus van vastgoed: Property Development, Transaction, Consulting, Valuation, Property Management en Investment Management. BNP Paribas Real Estate is een ‘one stop shop’-organisatie met 5.000 mensen (eigen medewerkers en via het Alliance-netwerk) in 30 landen in Europa, het Midden-Oosten en Azië. Zij ondersteunen eigenaren van vastgoed, leasehouders, investeerders en gemeenschappen met deskundig advies op lokaal niveau.

BNP Paribas Asset Management is de vermogensbeheerder van BNP Paribas en bestaat uit vier beheerafdelingen: Equities (aandelen), Fixed Income (obligaties), Private Debt & Real Assets en MAQS (Multi-asset, Quantitative and Solutions). Samen bieden ze klanten beleggingsoplossingen met hoge toegevoegde waarde en een duurzaam rendement voor de lange termijn. Duurzaamheid is sowieso het trefwoord in de strategie en bij alle beleggingsbeslissingen. Zo levert BNP Paribas Asset Management een actieve bijdrage aan de energietransitie, bescherming van het milieu en bevordering van gelijkheid en inclusieve groei.

BNP Paribas Factor is met een marktaandeel van 8.5%, 20.000 klanten en 15 locaties Europees marktleider op het gebied van factoring en financiering van werkkapitaal. BNP Paribas Factor maakt het verschil in deze snel veranderende wereld en biedt bedrijven van klein tot groot maatoplossingen voor duurzame ondersteuning van hun levenscyclus. Dat is mogelijk dankzij de deskundigheid van het team en het vermogen om de klantervaring te optimaliseren en te digitaliseren. BNP Paribas Factor kan hierbij ook bouwen op de kracht en het vermogen van BNP Paribas om bedrijven bij hun internationale expansie te ondersteunen.

In Nederland bieden onze experts oplossingen op het gebied van het kopen of financiering van vorderingen, financiering van voorraad en risico dekking van debiteuren. Het Nederlandse team van BNP Paribas Factor wordt hierbij ondersteund door een groot operationeel team in het Belgische Turnhout, waardoor we zowel standaard- als gestructureerde programma’s kunnen aanbieden, inclusief off-balance en internationale programma’s. Het aantal klanten in Nederland stijgt gestaag: hét bewijs van onze geslaagde aanpak en de waardering voor onze dienstverlening.

BNP Paribas Wealth Management is wereldwijd een van de marktleiders op het gebied van private banking en de grootste private bank binnen de eurozone met een beheerd vermogen van € 410 miljard per juni 2021. Vanuit drie hubs in Europa, Azië en de Verenigde Staten ondersteunen de ruim 6.800 professionals van BNP Paribas Wealth Management vermogende (High Net Worth) en zeer vermogende (Ultra High Net Worth) particulieren bij de bescherming, groei en overdracht van hun vermogen.

BNP Paribas Wealth Management begeleidt met name ondernemers en gezinnen bij hun specifieke behoefte. Hiervoor biedt de bank zowel maatoplossingen voor vermogensbeheer en financieel beheer als een breed scala aan hoogwaardige diensten: beleggingsadvies, discretionair beheer, vermogensplanning, financiering en expertise op het gebied van beleggingsdiversificatie. BNP Paribas Wealth Management bouwt aan een duurzame toekomst door de kracht van eigen expertise en wereldwijd bereik te bundelen met de impact die de klanten kunnen hebben en met hun wens om een verschil te maken. De bank is onlangs uitgeroepen tot Best Private Bank in Europa, Noord-Azië, het westen van de VS en het Midden-Oosten.