Over BNP Paribas

BNP Paribas in Nederland

BNP Paribas in Nederland

Lokaal & internationaal

Met meer dan 1200 werknemers is BNP Paribas een van de grootste internationale banken in Nederland. We bieden een uitgebreid assortiment financiële producten en diensten, voor zowel particuliere als zakelijke klanten.

Dankzij ons internationale netwerk en onze regionale achtergrond combineren we wereldwijde expertise met kennis van de lokale markt. Onze ervaren teams bieden toegang tot een ruim aanbod aan hoogwaardige financiële oplossingen. Met vestigingen in 68 landen strekt ons bereik zich uit over de hele wereld.

Historisch & modern

Onze wortels gaan ver terug, tot 1822 toen de Algemeene Nederlandsche Maatschappij werd opgericht. En 41 jaar later opende de Nederlandsche Credit- en Deposito Bank (NCDB) haar eerste kantoor in Amsterdam. Door de fusie van de NCDB en de Banque de Paris in 1872 werd de eerste stap gezet naar BNP Paribas zoals we die nu kennen.

De bank zou vervlochten blijven met de Nederlandse geschiedenis, de stad Amsterdam ontving bijvoorbeeld meerdere grote leningen van de bank in de negentiende en twintigste eeuw. BNP Paribas ontstond zoals we dat nu kennen in 2000 door de overname van de oorspronkelijk Nederlandse bank Paribas door de grootste bank in Frankrijk, Banque Nationale de Paris (BNP).

Een uitgebreider overzicht van onze internationale geschiedenis is beschikbaar op: https://history.bnpparibas/


BNP Paribas, de grootste bank in de Europese Unie

BNP Paribas is een toonaangevende bank in de Europese Unie en een internationale bankspeler. De Groep is aanwezig in 68 landen, heeft meer dan 193.000 werknemers en heeft sleutelposities in verschillende bancaire en financiële diensten, gestructureerd rond drie belangrijke operationele divisies:

  • Retail Banking (RB), dat de retailbank netwerken van de Groep en verschillende gespecialiseerde bedrijven samenbrengt;
  • Investment & Protection Services (IPS) voor spaar-, beleggings- en beschermingsoplossingen;
  • Corporate & Institutional Banking (CIB), dat twee klantenfranchises bedient: zakelijke klanten en institutionele beleggers.

De operationele divisies van BNP Paribas zijn georganiseerd om de samenwerking tussen de business lines te vergroten: Een globale en gezamenlijke aanpak verbetert het expertise dat onze klanten wordt aangeboden om hen te adviseren gedurende een langdurige relatie.

Een gediversifieerd en geïntegreerd bedrijfsmodel

Gesteund door een gediversifieerd en geïntegreerd bedrijfsmodel, helpt de Groep al haar klanten (particulieren, verenigingen, ondernemers, MKB, corporate en institutionele klanten) om hun projecten te realiseren door middel van oplossingen die financiering, investeringen, spaar- en beschermingsverzekeringen omvatten.

Hiervoor beschikt de Groep over toonaangevende platforms en business lines in Europa, een sterke internationale aanwezigheid, vooral in de Amerikaanse zone, en een solide en snelgroeiend bedrijf in Azië.

BNP Paribas past ook een Corporate Social Responsibility (CSR)-benadering toe, waardoor wij bijdragen aan de opbouw van een duurzame toekomst en tegelijkertijd de prestaties en stabiliteit van de Groep waarborgen.

Ons geïntegreerde bedrijfsmodel stelt ons in staat om onze klanten de financiële stabiliteit te bieden van een eersteklas bank in Europa met een internationaal bereik en een volledig scala aan producten en investeringen. Door lange termijnrelaties met onze klanten te ontwikkelen, streven we ernaar bij te dragen aan duurzame en verantwoorde groei.