Onderzoek BNP Paribas Cardif: Nederlander vindt geld belangrijker dan liefde - BNP Paribas Nederland
februari 15, 2013 -

Onderzoek BNP Paribas Cardif: Nederlander vindt geld belangrijker dan liefde

Doorsturen naar een vriendDoorsturen naar een vriend PrintPrint

Gezondheid en geluk zijn belangrijker dan het hebben van een liefdesrelatie.

Nederlanders vinden financiële zekerheid belangrijker dan het hebben van een relatie. Dat blijkt uit recent onderzoek van verzekeringsmaatschappij BNP Paribas Cardif.

In het onderzoek is aan 1.024 Nederlanders gevraagd naar het belang van diverse elementen in het leven. Gezondheid (95%) en geluk (93%) voeren de lijst aan. Dat is onveranderd gebleven ten opzichte van een zelfde meting in 2008. Op de derde plek staat dit jaar financiële zekerheid (89%).

Nederlanders vinden financiële zekerheid zelfs belangrijker dan elementen als familie en het hebben van een liefdesrelatie. Familie is nu voor 87 procent van de bevolking van betekenis, terwijl dat in 2008 voor 89 procent gold. Het hebben van een liefdesrelatie is onverminderd belangrijk gebleven voor Nederlanders: 81 procent nu ten opzichte van 80 procent vijf jaar geleden. Toch is een relatie minder essentieel dan het kunnen behouden van de huidige levensstandaard: 85 procent.

De top 10 van belangrijkste elementen in het leven van de Nederlander:
1. Gezondheid (95%)
2. Geluk (93%)
3. Financiële zekerheid (89%)
4. Onafhankelijkheid (88%)
5. Familie (87%)
6. Het kunnen behouden van de huidige levensstandaard (85%)
7. Het hebben van een liefdesrelatie (81%)
8. Een baan/werk hebben (77%)
9. Hoogte van het inkomen (76%)
10. De ideale baan hebben (71%)

“Nu de crisis voor iedereen voelbaar is en mensen vrezen voor hun baan, is die financiële zekerheid natuurlijk ook erg belangrijk. We dachten dat de Nederlander met het huidige economische klimaat zijn prioriteiten anders zou leggen, maar dat blijkt niet zo te zijn”, verduidelijkt Marieke van Zuien, directeur customer & corporate van BNP Paribas Cardif. “Het lijkt alsof Nederlanders eerst goed voor zichzelf willen zorgen, voordat zij aan een liefdesrelatie beginnen.”

Het onderzoek werd in februari 2013 uitgevoerd door BNP Paribas Cardif in samenwerking met Survey Sampling International. In totaal werden 1.024 Nederlanders ondervraagd over hun financiële bewegingsvrijheid.