BNP Paribas uitgeroepen tot ‘Bank of the Year' 2012 door International Financing review - BNP Paribas Nederland
december 17, 2012 -

BNP Paribas uitgeroepen tot ‘Bank of the Year’ 2012 door International Financing review

Doorsturen naar een vriendDoorsturen naar een vriend PrintPrint

International Financing Review (IFR), het toonaangevende financiële vakblad van Thomson Reuters, heeft BNP Paribas uitgeroepen tot ‘Bank of the Year’ van 2012. De IFR Awards zijn een belangrijke maatstaf voor wereldwijde uitmuntendheid in de financiële sector en ‘Bank of the Year’ is de hoogste onderscheiding die wordt toegekend.

Naast deze ‘Bank of the Year’ award, werd BNP Paribas’s expertise in kapitaalmarkten erkend door de Euro Bond House en Investment-Grade Corporate Bond House Award.

De onderscheiding wijst op de kracht van het gediversifieerde en evenwichtige model van BNP Paribas en haar stabiliteit. Het model steunt op de stevige fundamenten van Retail Banking in Europa, de Verenigde Staten en de opkomende markten, en op Corporate and Investment Banking dat leiderschapsposities bekleedt in talrijke vakgebieden, zoals kapitaalmarkten, advisering en financiëring. BNP Paribas kan ook rekenen op stevig uitgebouwde activiteiten in private banking, asset management, securities services, verzekeringen en vastgoed – allemaal ondergebracht bij Investment Solutions. De verplichtingen tegenover de klanten en de duurzame aanpak maken integraal deel uit van de waarden van de bank: BNP Paribas is daarom recentelijk door Vigeo uitgeroepen tot beste bank wereldwijd op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Jean-Laurent Bonnafé, Chief Executive Officer van BNP Paribas, reageerde: “We voelen ons zeer vereerd met deze prestigieuze prijs. Ik zou graag mijn dank betuigen aan IFR omdat het ons verkozen heeft en aan onze klanten omdat ze ervoor kiezen om over de hele wereld met ons te werken. Hun tevredenheid is het resultaat waartoe de inzet van onze medewerkers heeft geleid.”
“BNP Paribas is momenteel een van de meest kapitaalkrachtige vooraanstaande internationale bankgroepen en is sinds zijn oprichting constant winstgevend geweest. Daardoor zullen we ons verder kunnen blijven ontwikkelen en onze klanten wereldwijd een eersteklas service blijven bieden.”

Matthew Davis, hoofdredacteur van IFR, voegde eraan toe: “Het is voor een bank niet vanzelfsprekend om tegelijkertijd de balans in te krimpen, het kapitaal te versterken en de financiëringsbronnen veilig te stellen, zonder de toekomst van haar kernactiviteiten aan te tasten. BNP Paribas heeft dat klaargespeeld in 2012.”