Awards en erkenningen voor BNP Paribas in 2012 - BNP Paribas Nederland
december 14, 2012 -

Awards en erkenningen voor BNP Paribas in 2012

Doorsturen naar een vriendDoorsturen naar een vriend PrintPrint

BNP Paribas door IFR uitgeroepen tot ‘Bank of the Year’ 2012

International Financing Review (IFR), het toonaangevende financiële vakblad van Thomson Reuters, heeft BNP Paribas uitgeroepen tot ‘Bank of the Year’ 2012. Deze award is onderdeel van de Thomson Reuters Awards voor uitmuntendheid en erkenning van zakelijke en individuele successen in de wereldwijde financiële sector. Winnaars worden gekozen volgens een aantal criteria, namelijk: hoe de instelling zich heeft ontwikkeld gedurende het jaar; hoe strategische doelen zijn behaald; hoe de instelling is omgegaan met en zich heeft aangepast aan trends die bepalend waren voor de marktactiviteiten in het afgelopen jaar en het deal overzicht.

De IFR 2012 Award ceremonie zal op 23 januari 2013 in het Grosvenor House in London plaatsvinden.

Lees hier het IFR 2012 Review of the Year

Baudouin Prot door Challenges uitgeroepen tot best presterende CEO

Voor de eerste keer heeft het Franse tijdschrift Challenges, een ranglijst gepubliceerd van Chief Executive Officers van bedrijven die behoren tot de CAC 40. Baudouin Prot, CEO van BNP Paribas, staat bovenaan de ranglijst, gevolgd door Maurice Lévy van Publicis Group en Hubert Sagniènere van Essilor International. Erkend voor zijn strategische keuzes is Baudouin Prot “erin geslaagd BNP Paribas te laten voldoen aan de hoge normen van de bancaire regelgeving”.

De ranglijst van Challenges is enkel in het Frans beschikbaar.

BNP Paribas door Vigeo uitgeroepen tot beste bank wereldwijd op gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

BNP Paribas scoorde hoge cijfers op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in 2012. Met een score van 59/100 op de wereldranglijst van Vigeo, kwam de Groep als eerste naarboven, ruim boven de gemiddelde score 34/100, gebasseerd op een jury van 2000 bedrijven. Als leider in de bankensector basseert BNP Paribas haar MVO beleid op vier pijlers: economische-, werkgevers-, maatschappelijke- en ecologische verantwoordelijkheid.

Lees hier meer over het MVO beleid van de Groep.