Pensioenfonds PostNL selecteert BNP Paribas Securities Services als global custodian en administrateur

September 12, 2019

BNP Paribas Securities Services, een global custodian met EUR 10.100 miljard* bewaard vermogen is door Pensioenfonds PostNL aangewezen om bewaarneming en toegevoegde waarde diensten te gaan verzorgen. Pensioenfonds PostNL is het ondernemingspensioenfonds van PostNL in Nederland, met een totaal vermogen van EUR 8,6 miljard**.

Het mandaat, dat per 1 januari 2020 ingaat, bestaat uit de bewaarneming van de beleggingen, het voeren van de beleggingsadministratie, het toetsen van de beleggingsrichtlijnen, het verzorgen van de toezichthouderrapportages en het vervaardigen van de performancemeting en risicorapportages.

De samenwerking met Pensioenfonds PostNL bevestigt de ambities van BNP Paribas Securities services in Nederland om een toonaangevende speler te worden in de Nederlandse institutionele markt. Naast significante groei van de lokale expertise en capaciteit van BNP Paribas Securities Services in Nederland is er ook een dagelijks pensioenfonds dashboard beschikbaar voor haar institutionele clienten.

René van de Kieft, voorzitter Pensioenfonds PostNL, zegt:

“In de zoektocht naar een nieuwe custodian zijn we uitgekomen op BNP Paribas Securities Services, een stabiele, wereldwijde speler met een solide infrastructuur. Met een Nederlands team dat ook echt gehoor heeft gegeven aan onze specifieke wensen voor de invulling van het mandaat. Dat geeft ons vertrouwen in BNP Paribas Securities Services. Het transitieproces dat de komende maanden plaatsvindt is natuurlijk spannend, maar als bestuur zullen we er dicht bovenop zitten om alles zo goed mogelijk te laten verlopen”.

Mark Schilstra, Head of the Netherlands and Nordics bij BNP Paribas Securities Services, voegt toe: “We zijn verheugd om Pensioenfonds PostNL als klant te verwelkomen. Dit mandaat onderstreept onze sterke groei in de Nederlandse institutionele markt en ons vermogen om operationele innovatie en servicekwaliteit te leveren aan grote institutionele beleggers”.

*Per 30 juni 2019. Bron: BNP Paribas Group Q2 2019 results
**Per 31 december 2018. Bron: Jaarverslag 2018