BNP Paribas Wealth Management versterkt positie ondernemers- en familiesegment in Nederland

March 9, 2021
  • BNP Paribas Wealth Management versterkt positie in Nederland met dienstverlening aan ondernemers en families.
  • Bernt Kok benoemd tot CEO van BNP Paribas Wealth Management in Nederland en Arjan van Rijn tot Head of Key Clients.
  • Nieuwe divisie wil profiteren van lokale aanwezigheid en synergiën van BNP Paribas.

Per 1 februari is Bernt Kok benoemd tot CEO van BNP Paribas Wealth Management in Nederland. Hij wordt in deze rol ondersteund door Arjan van Rijn, die tot Head of Key Clients is benoemd. Met hun komst versterkt BNP Paribas Wealth Management de dienstverlening aan Nederlandse klanten, daarbij gebruikmakend van haar internationale aanwezigheid.

Met deze nieuwe divisie in Nederland krijgen Nederlandse klanten toegang tot een uniek aanbod van producten en diensten – in het bijzonder met betrekking tot private equity, vermogensbeheer en financiering – en kunnen ze een beroep doen op de uitgebreide kennis van BNP Paribas Groep (de Groep) op het gebied van zowel corporate- en investment banking als onroerend goed.

Geert Lippens, CEO van BNP Paribas Nederland, zegt: “BNP Paribas is al leider op het gebied van wealth management in Europa en wil hier actief op voortbouwen. Het verheugt me om Bernt te kunnen verwelkomen als CEO van Wealth Management. Zijn uitgebreide ervaring en lokale netwerk stellen ons in staat onze activiteiten op het gebied van wealth management uit te breiden in Nederland. Bernt’s expertise en Arjan’s gedegen kennis en kwaliteiten op het gebied van relatiebeheer zijn van wezenlijk belang voor het succes van BNP Paribas Wealth Management in Nederland.”

Vincent Lecomte, CEO van BNP Paribas Wealth Management, voegt toe: “Dit nieuwe team gevestigd in Amsterdam stelt ons in staat om nog dichter bij de klant te staan, vooral onder ondernemers en families, door een internationale aanpak in samenwerking met de al goed gevestigde groep in Nederland. Deze nieuwe benoemingen maken deel uit van ons business development plan om Europese ondernemers te helpen hun internationale groei te verwezenlijken en aan hun financierings- en investeringsbehoeften te voldoen.”

Biografieën

Bernt Kok heeft meer dan 16 jaar ervaring op het gebied van wealth management, meest recentelijk als Senior Wealth Manager en Directeur Private Wealth Management bij de divisie UHNW van ABN AMRO in Nederland. Voordat hij de overstap maakte naar wealth management heeft Bernt ervaring opgedaan in corporate advisory en bekleedde hij diverse internationale functies in de private banking sector.

Arjan van Rijn was circa 25 jaar werkzaam in internationale corporate- en investment banking, alvorens enkele jaren geleden over te stappen naar Wealth Management bij Credit Suisse, waar hij zich richtte op dienstverlening aan ondernemers in Nederland.

Over BNP Paribas Wealth Management

BNP Paribas Wealth Management is een wereldwijde leider op het gebied van private banking en de grootste private bank binnen de eurozone met een beheerd vermogen van €390 miljard per eind-december 2020. Vanuit drie hubs in Europa, Azië en de Verenigde Staten helpen de meer dan 6.800 professionals van BNP Paribas Wealth Management vermogende (HNW) en zeer vermogende (UHNW) particulieren bij de bescherming, groei en overdracht van hun vermogen. Daarbij bouwt de bank aan een duurzame toekomst door haar eigen uitgebreide kennis en bereik te combineren met de invloed die de klanten hebben en hun wens om een verschil te maken. De bank is onlangs uitgeroepen tot Best Private Bank in Europa, in Noord-Azië, in het westen van de VS en in het Midden-Oosten.