BNP Paribas trekt nieuwe directieleden Corporate & Institutional Banking Nederland aan

March 5, 2020

Amsterdam, 5 maart 2020 – Met de komst van Guido van den Brande en Peter Toutenhoofd, is het Corporate & Institutional Banking team van BNP Paribas Nederland verder op sterkte gebracht. Guido van den Brande wordt per 1 april Co-Head Corporate Client Group Nederland en Peter Toutenhoofd is 1 februari gestart als Head of Advisory Nederland.

Geert Lippens, CEO BNP Paribas Nederland: “Guido en Peter nemen veel ervaring en een groot netwerk mee en zullen ons aanbod als een grote Europese speler met een wereldwijd platform versterken. Zo is BNP Paribas bij uitstek in staat onze klanten van dienst te zijn bij steeds complexere vraagstukken. In Europa hebben we een leidende positie als Corporate & Institutional Bank. Deze willen we nu actief uitbouwen. Onze doelstelling is om naast traditioneel Corporate Banking, waar we heel sterk zijn in bijvoorbeeld Financing, Trade Finance en Cash Management, ook vaker met onze klanten te werken aan de strategische vraagstukken rond hun bedrijf. Ik kijk er naar uit om met Guido en Peter de groeikansen die de Nederlandse markt biedt te benutten.”

Guido van den Brande werkte hiervoor onder andere als Hoofd Corporate Clients RBS en was de laatste jaren actief als Managing Director Head of Coverage bij HSBC. Peter Toutenhoofd komt over van de Rabobank waar hij de afgelopen 6 jaar Managing Director was binnen het M&A team. Beiden hebben meer dan 25 jaar Investment Banking en Corporate Finance ervaring.

Peter Toutenhoofd, Head of Advisory Nederland: “BNP Paribas neemt een bijzondere plaats in op de Nederlandse markt, met haar Nederlandse roots die teruggaan tot 1863. Het ontsluiten van BNP Paribas’ wereldwijde kennis, expertise en mogelijkheden voor onze Nederlandse klanten, is een uitdaging waar ik graag mee aan de slag ga.”

Guido zal samen met Matijn van Went als Co-Head leiding gaan geven aan de Corporate Client Group. Matijn zal zich daarbij specifiek richten op Flow Banking terwijl Guido zich bezig zal houden met Strategische Dialoog.

Guido van den Brande, Co-Head Corporate Client Group Nederland: “Ik ben blij met de kans om samen met Matijn specifieke oplossingen te realiseren voor de complexe opdrachten waarmee onze klanten geconfronteerd worden. Met de slagkracht, ambitie en kwaliteit van BNP Paribas zijn wij goed gepositioneerd die oplossingen te vinden en ons marktaandeel in Nederland uit te breiden.”

Peter Toutenhoofd, BNP Paribas Head of Advisory Nederland
Peter Toutenhoofd
Guido van den Brande, BNP Paribas  Co-Head Corporate Client Group Nederland
 Guido van den Brande