BNP Paribas Real Estate sluit partnerschap met distributeur Quantum Projects

April 15, 2021

BNP Paribas Real Estate Nederland maakt vandaag bekend dat het een strategische partnership heeft gesloten met Quantum Projects, een distributeur met wereldwijde verkooprechten die onder andere luchtreinigers van ActivePure Technologies van technologiebedrijf Aerus in zijn portfolio heeft. Deze luchtreinigers maken als enige ter wereld gebruik van gecertificeerde ruimtevaarttechnologie en kunnen actief bacteriën, virussen en schimmels uit zowel de lucht als van oppervlaktes verwijderen, waaronder het COVID-19 virus. Deze nieuwe technologie past binnen het RE\define huisvestingsprogramma van de toekomst. RE\define is een kennisplatform ontwikkeld door BNP Paribas Real Estate Nederland, ARCADIS, G&S Vastgoed en MMEK om samen te werken aan een gezond en veilig leefklimaat.

Na succesvolle toepassingen in overheidsgebouwen, ziekenhuizen, scholen en tal van andere (openbare) gebouwen in de Noord-Amerikaanse markt, gaat Aerus in samenwerking met Quantum Projects met de ActivePure-technologie nu ook de Benelux betreden. In 2017 werd ActivePure Technologies LLC, voorheen bekend als Aerus Holdings LLC, door de Space Foundation[1] geëerd als de enige oppervlakte- en luchtzuiveringstechnologie welke de oorspronkelijk voor NASA ontwikkelde technologie effectief op de markt heeft bracht om de kwaliteit van leven voor de hele mensheid te verbeteren. De luchtreinigers produceren submicroscopische hydroxylen en ionen, zogenaamde ActivePure-moleculen, die verontreinigingen vernietigen. Mensen die werken of leven in een ruimte waar de luchtreinigers zijn geïnstalleerd, worden daardoor minder blootgesteld aan virussen, waaronder RNA- en DNA-virussen, bacteriën en schimmels. Onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken tonen herhaaldelijk aan dat de gepatenteerde ActivePure-technologie de krachtigste lucht- en oppervlaktezuiveringsoplossing ooit is. Meer dan 99% van het aantal micro-organismen en luchtverontreinigingen op het oppervlak wordt verminderd.

“BNP Paribas Real Estate Nederland was altijd al actief bezig met het creëren van betere en veiligere werk- en leefomgevingen en dit is versneld door de coronapandemie. Met het RE\define-programma, waar we samen met partners werken aan betere en gezondere woon- en werkplekken, rusten we organisaties beter uit voor de uitdagingen van nu en van de toekomst. Het partnership met Quantum Projects stelt ons in staat om de ruimtes vrij te maken en houden van bacteriën, schimmels en virussen, inclusief COVID-19. Met Quantum en hun ActivePure-productlijn kunnen we onze service verder uitbreiden. We gaan op korte termijn de luchtreinigers van Aerus aanbieden aan onze klanten en aan de klanten van onze RE\define partners,” aldus Sicco Posthumus, CEO BNP Paribas Real Estate Nederland.

“We zijn verheugd over het strategisch partnerschap met een internationale top tien vastgoedadviseur BNP Paribas Real Estate Nederland. Vooruitstrevend, toekomstbewust en met oog voor maatschappelijk belang waren belangrijke criteria bij onze zoektocht naar een partner. BNP Paribas Real Estate Nederland voelde vanaf het begin als een perfecte match. Ze hebben een innovatieve mindset en richten zich op het adviseren van hun klanten op het gebied van veilig werken tijdens het COVID-tijdperk. Hun focus op de toekomst van de kantooromgeving is een verlengstuk van onze ambitie om Nederland te helpen heropenen en nieuwe lockdowns te voorkomen”, aldus Roy de Ruiter, oprichter en algemeen directeur van Quantum Projects.

De werking van Aerus-producten worden al tientallen jaren wetenschappelijk bewezen in onafhankelijke FDA-gecertificeerde laboratoria. Het testen van de ActivePure-technologie werd onder andere uitgevoerd door een van ‘s werelds beste testfaciliteit, de University of Texas Medical Branch (UTMB), die voornamelijk test voor het Amerikaanse leger en Centers for Disease Control (CDC). Het UTMB-onderzoek werd eind november 2020 uitgevoerd in het Bio Safety Level (BSL) -3 en -4 laboratorium dat de meest dodelijke ziekteverwekkers ter wereld bestudeert. De ActivePure-technologie deactiveerde in tests meer dan 99,9% van het sterk geconcentreerde SARS-CoV-2-virus in de lucht in slechts 3 minuten, tot beneden detecteerbare niveaus.

[1] De inauguratie in de Space Technology Hall of Fame vond plaats tijdens een receptie die werd gesponsord door SpaceX.

Active Pure Technology bij BNP Paribas Real Estate (c) Milan Hofmans

Sicco Posthumus, CEO BNP Paribas Real Estate (c) Milan Hofmans