BNP Paribas gaat samenwerking aan met Netspar

April 11, 2022

Vanaf 1 april 2022 maakt BNP Paribas Nederland onderdeel uit van het Netspar-netwerk. Met deze samenwerking benadrukt BNP Paribas haar lange geschiedenis in Nederland als dienstverlener op het gebied van pensioenregelingen met een solide infrastructuur en het vermogen om zich aan te passen aan de specifieke eisen van klanten. De deelname aan Netspar biedt de mogelijkheid om ervaring en expertise te delen in een netwerk van toonaangevende partijen die zich inzetten voor een transparant en duurzaam pensioenstelsel.

Jan Albert Koopman, Senior Business Development Manager BNP Paribas Securities Services: BNP Paribas heeft een sturende rol in het versterken en bestendigen van het Nederlandse pensioenlandschap. Door het stimuleren van kennisuitwisseling en te investeren in onderzoeksprogramma’s kunnen wij een bijdrage leveren aan een duurzaam, toekomstbestendig en veerkrachtig pensioenstelsel.”

Casper Spiers, Fixed Income Sales Netherlands, Global Markets:           
“Onze institutionele klanten in Nederland hebben een grote verandering in het vooruitzicht, de overgang van huidige DB/DC naar een NPC-pensioenregeling. Netspar voorziet deelnemers van de nieuwste inzichten ten aanzien van deze transitie en BNP Paribas onderhoudt een actieve dialoog met Nederlandse pensioenfondsen en beleggers over dit onderwerp. We kijken ernaar deze dialoog uit te breiden naar Netspar.”

Joost Höppener, Head of Sales BNP Paribas Asset Management Netherlands:
“Wij zijn blij dat wij ons als deelnemer aan het kennisnetwerk van Netspar kunnen verbinden. Interdisciplinaire samenwerking is een voorwaarde voor nieuw perspectief. Het verschaft de inzichten die nodig zijn om duurzame beleggingsoplossingen te ontwikkelen die aansluiten bij de behoeftes van Nederlandse pensioenfondsen en beleggers.” 

Algemeen directeur Netspar Marike Knoef“BNP Paribas is de eerste internationale bank in het Netspar-netwerk, hierdoor zijn we weer een stap dichterbij in het verbreden van ons netwerk. Duurzaamheid zit in de kern van de strategie van BNP Paribas, zij hebben dan ook veel expertise op dat gebied in huis. Een onderwerp waar Netspar ook steeds meer onderzoek naar doet en waar wetenschap en praktijk elkaar kunnen versterken.”