BNP Paribas benoemt nieuwe CEO & Country Head Nederland

March 25, 2019

BNP Paribas benoemt Geert Lippens tot CEO & Country Head Nederland. Geert is vanuit Amsterdam verantwoordelijk voor het toezicht op alle groepsentiteiten van BNP Paribas in Nederland, waaronder Corporate & Institutional Banking, Asset Management, Arval (wagenparkbeheer), Leasing Solutions, Personal Finance (consumentenkrediet), Factor (factoring), Cardif (verzekeringen) en Real Estate (vastgoedadvies). Daarnaast stuurt Geert het Nederlandse BNP Paribas Corporate & Institutional Banking team aan. Geert volgt Daniel Thielemans op die sinds 2016 de rol van CEO & Country Head Nederland vervulde.

Geert heeft ruim 25 jaar ervaring in Corporate & Institutional Banking. De afgelopen jaren bekleedde Geert de functie van Head of Leveraged Debt Platform and Energy, Resources & Infrastructure Finance EMEA bij BNP Paribas in Parijs. Daarvoor heeft hij verschillende internationale leidinggevende functies vervuld binnen BNP Paribas en Fortis.

Yannick Jung, Head of Global Banking EMEA: “BNP Paribas is al meer dan 150 jaar gevestigd in Nederland en deze markt is van strategisch belang voor de Groep. We zijn vastbesloten om de Nederlandse Corporate en Institutionele klanten in hun lokale en internationale activiteiten te blijven ondersteunen. We zijn verheugd met de benoeming van Geert Lippens. Zijn ervaring op verschillende posities in Corporate & Institutional Banking op verschillende continenten, zal van grote toegevoegde waarde zijn onze klanten en voor het versnellen van onze lokale ontwikkeling. Graag wil ik Daniel Thielemans bedanken voor zijn bijdrage aan BNP Paribas en ik wens hem veel succes voor de toekomst.”

Geert Lippens: “Ik zie er naar uit om onze Nederlandse klanten te begeleiden in hun ontwikkeling en het solide en diverse activiteitenplatform van de bank in Nederland verder te ontwikkelen. Het Nederlandse team is sterk en ik heb er alle vertrouwen in dat we de komende jaren onze groei kunnen voortzetten.”