real etate office

Rick Niemeijer volgt Sicco Posthumus op als CEO van BNP Paribas Real Estate in Nederland

September 12, 2022

Amsterdam, 12 september 2022 – BNP Paribas Real Estate Nederland maakt vandaag bekend dat Rick Niemeijer (1984) de rol van CEO overneemt van oprichter Sicco Posthumus (1976). Rick is sinds 2008 werkzaam bij BNP Paribas Real Estate, waarvan acht jaar als lid van de Directie als Directeur Asset Management & Investments. Rick is daarnaast ruim twee jaar Deputy CEO. De benoeming volgt op een zorgvuldig en langdurig opvolgingsplan om de continuïteit van de organisatie te waarborgen. Na deze overgangsperiode heeft medeoprichter en CEO Sicco Posthumus officieel aangekondigd dat hij na veertien jaar de organisatie verlaat.

Samen met de benoeming van Rick, wordt Michiel Santing benoemd als Directeur Capital Markets. Michiel werkt sinds 2010 bij BNP Paribas Real Estate en was een belangrijke factor in de versterking van de pan-Europese samenwerking binnen het bedrijf als directeur van International Investment Group Advisory.

Sicco Posthumus: “Veertien jaar geleden heb ik samen met Machiel Hoek en Sake Pleiter deze organisatie opgericht. Ik ben ongelooflijk trots op wat wij als team hebben bereikt, eerst als zelfstandige onderneming en later onder de vleugels van BNP Paribas. Dit is voor mij het geschikte moment om terug te treden en mijn volledige aandacht te richten op een aantal projecten die mij na aan het hart liggen. We hebben een gestructureerd overgangsproces doorlopen en ik verlaat de organisatie in de wetenschap dat deze in een uitstekende positie verkeert voor verdere groei. Ik ken Rick al veertien jaar en hij is zeer toegewijd aan ons profiel als ondernemende organisatie, waar aandacht en een persoonlijke benadering het verschil maken. Ik ben er trots op dat we deze volgende generatie directieleden uit eigen gelederen benoemen en zie de toekomst met vertrouwen tegemoet, wetende dat Rick mij zal opvolgen als CEO.”

rick niemeijer
Rick Niemeijer, CEO van BNP Paribas Real Estate in Nederland

Rick Niemeijer, CEO van BNP Paribas Real Estate in Nederland: “Dankzij de inspanningen van Sicco en de rest van het team hebben we een sterke positie in de markt. Ik ben ervan overtuigd dat we met de samenwerking met BNP Paribas naar de toekomst toe goed gepositioneerd zijn om onze marktpositie verder te versterken. Wij blijven een ondernemende en wendbare vastgoedadviseur, maar het feit dat wij toegang hebben tot de kracht en expertise van een wereldwijde bank is uniek in onze sector. Omdat we Europa’s grootste vastgoedadviseur zijn, hebben we de schaal en het netwerk om elke nieuwe opdracht aan te nemen. Ik kijk ernaar uit om de groei van onze organisatie voort te zetten.”

BNP Paribas Real Estate houdt zich bezig met advies rondom de gehele vastgoedcyclus vanuit de expertisegebieden Vastgoedontwikkeling, Aan- en verkoop, Consulting, Taxaties, Commercieel en technisch en Beheer. BNP Paribas Real Estate neemt Europees het voortouw door innovatief te adviseren in de transitie naar de gebouwde omgeving van morgen. Duurzaamheid en het versterken van de sociale structuur om toekomstbestendige projecten te ontwikkelen zijn daarbij het uitgangspunt.

Geert Lippens, CEO van BNP Paribas in Nederland: “Rick werkt al ruim veertien jaar bij BNP Paribas Real Estate en ik ben ervan overtuigd dat hij in staat is de onderscheidende aanpak van het bedrijf voort te zetten en de organisatie te versterken. Het internationale netwerk en de verder geïntensiveerde samenwerking met andere entiteiten, zoals BNP Paribas Wealth Management en mobiliteitsaanbieder BNP Paribas Arval, stelt ons in staat om duurzame oplossingen te ontwikkelen en onze klanten te ondersteunen bij het versnellen van de energietransitie. Ik wens hem en zijn team veel succes. Wij zijn Sicco zeer erkentelijk voor zijn inzet voor de onderneming, het zeer succesvolle platform dat hij in de loop der jaren heeft opgebouwd en zijn bijdrage aan de integratie van BNP Paribas Real Estate in de BNP Paribas-organisatie.”