NHG kiest BNP Paribas als custodian voor haar belegde vermogen

March 29, 2023

NHG (uitvoerder van de Nationale Hypotheek Garantie) heeft BNP Paribas aangesteld als custodian voor het verlenen van effectenbewaarnemingdiensten, het voeren van de beleggings- en financiële administratie en het verzorgen van toezichthouder- en duurzaamheidsrapportages. NHG heeft het beheer van haar belegde (garantie)vermogen van 1,6 miljard euro ondergebracht bij twee vermogensbeheerders.

Bjorn Jonkergouw, Manager Finance, Risk, Compliance & Business support bij NHG: “Wij zochten een nieuwe custodian bij wie kwaliteit van dienstverlening en duurzaamheid hoog in het vaandel staan, waarbij er een goede klik was met het client
service team en met wie wij duurzaam willen samenwerken. Na een uitgebreid en intensief tendertraject, begeleid door Monique Goossens van SecValeur, hebben wij gekozen voor BNP Paribas, die het beste voldeed aan onze eisen en verwachtingen.”

Mark Schilstra, Head of Securities Services Netherlands and Nordics van BNP Paribas: “Wij zijn verheugd dat NHG ons heeft gekozen als haar nieuwe custodian en administrateur. Deze aanstelling benadrukt onze sterke marktpositie in Nederland en
ons vermogen om innovatieve oplossingen te leveren aan onze institutionele cliënten. Door middel van ons lokale platform en expertise kunnen wij aansluiten bij de specifieke behoeften van NHG. Wij bieden hen de benodigde financiële infrastructuur en managementrapportages, waardoor zij dagelijkse inzage hebben in hun uitbestede vermogensbeheer.

NHG partnership