Hera Life en BNP Paribas Cardif introduceren Hera Zelfverzekerd voor zelfstandigen

June 23, 2022

Oosterhout, 22 juni 2022 – Hera Life en BNP Paribas Cardif introduceren Hera Zelfverzekerd. De verzekering keert uit wanneer een zelfstandige (zzp of zmp) een lichamelijke functie verliest.

Hera Zelfverzekerd keert uit wanneer zelfstandig ondernemers door een lichamelijke aandoening naar verwachting meer dan 12 maanden:
• Niet meer kunnen zien, horen of spreken
• Niet meer mobiel zijn
• Geen armen of handen meer kunnen gebruiken

Meer dan ongevallenverzekering en een alternatief voor een AOV
De verzekering biedt meer dan een ongevallenverzekering en classificeert zich niet als een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV), omdat de uitkering niet gekoppeld is aan een beroep en ook niet gebaseerd is op een arbeidsongeschiktheidspercentage of inkomensverlies. De verzekering is met name geschikt voor zelfstandigen die niet willen betalen voor een AOV, maar wel behoefte hebben aan een vangnetoplossing. En voor ondernemers die al een AOV hebben of deelnemen aan een broodfonds, maar graag wat extra zekerheid en bescherming wensen.


Een vrij te besteden, eenmalige uitkering
Tegen een lage maandelijkse premie biedt Hera Zelfverzekerd financiële ondersteuning in de vorm van een éénmalige uitkering tussen de € 35.000 en € 200.000. Dit bedrag kiest de ondernemer zelf en de uitkering is belastingvrij. Hera Zelfverzekerd is een vangnetoplossing die gebruikt kan worden om werk en leven opnieuw in te richten. Bijvoorbeeld om een periode van inkomensverlies op te vangen, voor (om)scholing, een vervanger in te huren of om de nodige woningaanpassingen te doen. Vrijwel alle beroepen zijn verzekerd.


Een maatschappelijk probleem: steeds minder zelfstandigen verzekerd
Het aantal zelfstandigen (zzp & zmp) in Nederland stijgt al jaren, maar steeds minder zelfstandigen verzekeren zich tegen arbeidsongeschiktheid. Een trend die grote maatschappelijke risico’s met zicht meebrengt. Enkele feiten op een rij:
• In 2021 waren er in Nederland 1,1 miljoen mensen met een hoofdbaan als zzp’er, dat is 12% van alle werkenden.1
• 1 op de 4 ondernemers raakt arbeidsongeschikt.2
• 75% van de zelfstandigen heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering3

Co-productie tussen Hera Life, Munich Re en BNP Paribas Cardif
Hera Zelfverzekerd is een co-productie van volmachtbedrijf Hera Life, verzekeraar BNP Paribas Cardif en herverzekeraar Munich Re. De distributie en marketing van de verzekering gaat via onafhankelijke (hypotheek)adviseurs en branche-organisaties. Er geldt een doorlopende provisiebetaling op de verzekering.

Sander Franken, directeur Hera Life: “Meer dan 75% van de zzp’ers sluit geen AOV of stelt het uit. ‘Te duur, te ingewikkeld, het overkomt mij niet’ zijn veelgehoorde argumenten.
Wat ook niet helpt is dat steeds minder adviseurs beschikken over het diploma WFT-inkomen en dat zij de klant, naast de hoge premie, een rechtstreekse vergoeding voor advies en beheer moeten factureren. Met Hera Zelfverzekerd bieden wij klanten een eenvoudige en betaalbare oplossing voor als het echt mis gaat. Omdat Hera Zelfverzekerd een eenvoudige schadeverzekering is, is het advies niet voorbehouden aan adviseurs met diploma WFT-inkomen en ontvangt het intermediair een doorlopende vergoeding voor advies en beheer.

Olaf Siemsen, Senior Client Manager van Munich Re voor de Nederlandse verzekeringsmarkt, voegt eraan toe:
Nederland staat voor ons voor sterk ondernemerschap en ook voor een gevestigde markt voor verzekeringsproducten. Hoewel AOV-dekkingen al jaren op de Nederlandse markt worden verkocht, zien we een groot potentieel voor de vele zzp’ers en zmp’ers die op zoek zijn naar aantrekkelijke alternatieve oplossingen. Daarom zijn we heel blij om het nieuwe product Hera Zelfverzekerd in Nederland te introduceren. Dit product biedt een nieuwe, transparante en betaalbare bescherming voor de ondernemer om bij onverwachte beproevingen zelfstandig te kunnen blijven.

Al jaren zien wij een stijging van het aantal zelfstandigen in Nederland en zij verzekeren zich steeds minder voor impactvolle life events die de toekomst van hun onderneming in gevaar kunnen brengen. Zoals we allemaal weten brengt deze trend grote maatschappelijke risico’s met zich mee. Samen met Hera Life en Munich Re hebben we een product ontwikkeld dat aansluit op de wensen van zzp’ers: een betaalbare verzekering met een uitkering die flexibiliteit biedt. Met Hera Zelfverzekerd maken we verzekeren toegankelijker voor de ruim 1 miljoen zelfstandigen in Nederland,” aldus Marieke van Zuien, CCO BNP Paribas Cardif in België en Nederland.

Meer informatie over Hera Zelfverzekerd is te vinden op: https://heralife.nl/hera-zelfverzekerd-klant/

1 https://www.cbs.nl/nl-nl/dossier/dossier-zzp/ontwikkelingen-zzp
2 https://www.adfiz.nl/media/1274/adfiz_arbeidsongeschiktheidsrisicos_infographic_def.pdf
3 https://www.cbs.nl/nl-nl/onze-diensten/methoden/onderzoeksomschrijvingen/korte-onderzoeksomschrijvingen/zelfstandigen-enquete-arbeid–zea–