Corporate & Institutional Banking

Meer over BNP Paribas CIB in Nederland.

Wat we doen

De experts binnen Corporate & Institutional Banking (CIB) van BNP Paribas hebben een wereldwijde blik en pioniersgeest en creëren zo de beste oplossingen in financiering, risicobeheer en advies, die aansluiten op uw specifieke zakelijke behoeften. Onze teams van wereldklasse – meer dan 33.000 mensen in 55 landen, waarvan 300 in Nederland – richten zich op het opbouwen van een langdurige relatie met u, onze klant; ze ondersteunen u bij uw bedrijfsstrategie en bij het voldoen aan al uw behoeften op het gebied van corporate en investment banking.

Onze ambities

Een pragmatische en innovatieve aanpak, ontworpen om uw bedrijf te helpen duurzaam en maatschappelijk verantwoord te ondernemen in een veranderende wereld. Ons aanbod van financiële diensten is een van de meest uitgebreide en innovatieve, want we willen u graag kunnen bijstaan bij de energietransitie en de veranderingen om te voldoen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN. In het bijzonder spelen we een leidende rol in de markt voor groene obligaties en hebben we jarenlange expertise op het gebied van hernieuwbare energiebronnen, handel in emissierechten en indices met duurzaamheidsaandelen.

Onze aanwezigheid in Nederland

In Nederland richt CIB zich aan de ene kant op Nederlandse large- en mid-capbedrijven, financiële instellingen en de publieke sector, en aan de andere kant op dochterondernemingen van onze klanten in het buitenland. Met drie regionale business centers (in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam), dicht bij onze klanten, zijn we beter uitgerust om op maat gemaakte financiële oplossingen te bieden.

Onze diensten

Onze klanten

Hieronder staan enkele van de grootste prestaties waar we trots op zijn:

We blijven Tennet ondersteunen met onze toonaangevende franchise voor de Europese schuldkapitaalmarkten om groene financiering in te zamelen voor hun uitgebreide capex-programma dat de Nederlandse en Duitse energietransitie bevordert. Tennet is een van de grootste emittenten van groene financieringsinstrumenten waarvan er sinds 2015 meer dan € 12 miljard zijn uitgegeven. We zijn verheugd dat we hier al vanaf mei 2021 deel van uitmaken, toen we het bedrijf adviseerden over een transactie van groene obligaties van € 1,8 miljard, de grootste uitgifte van groene obligaties tot nu toe.

De wereldwijde levensmiddelengigant Ahold Delhaize pakt de belangrijke kwestie van voedselverspilling aan met zijn eerste duurzaamheidsobligatie (Sustainability-Linked Bond, SLB). De 9-jarige EUR SLB is de eerste obligatie die een doelstelling voor voedselverspilling heeft opgenomen in de ESG-gerelateerde KPI’s, naast die voor de koolstofvoetafdruk. Dit benadrukt de waarde die het merk hecht aan zijn overkoepelende missie voor gezondheid en duurzaamheid. Met genoegen vervult BNP Paribas hierin de rol van joint bookrunner. Meer informatie vindt u hier.

NN Investment Partners (NN IP) en BNP Paribas zijn een strategisch partnerschap aangegaan om de groei van de Europese markt voor leningen voor hernieuwbare energie nog meer te ondersteunen en hun aandeel daarin te vergroten. Zowel NN IP als BNP Paribas willen hun beleggingen in hernieuwbare energie verhogen om bij te dragen aan een duurzamere toekomst. NN IP streeft ernaar om € 500 miljoen te investeren in leningen voor hernieuwbare energie via dit partnerschap met BNP Paribas. Het partnerschap past perfect bij de gedeelde ambitie van NN IP en BNP Paribas om hernieuwbare energie toegankelijker te maken voor beleggers, waardoor zij hun bijdrage aan de energietransitie kunnen vergroten.

JDE Peet’s, op basis van inkomsten ’s werelds grootste pure-play koffie- en theegroep, heeft aangekondigd dat het werkt aan een ESG-kader (Environment, Social and Governance) voor hun faciliteiten van € 2,5 miljard als onderdeel van hun bredere herfinanciering van schulden van € 6,5 miljard. We zijn verheugd om samen met ING, als duurzaamheidscoördinatoren, JDE Peet’s te ondersteunen bij het leveren van positieve milieu- en sociale effecten in wereldwijde koffieketens. Meer informatie vindt u hier.

BNP Paribas trad op als enige global coordinator en joint bookrunner voor de converteerbare obligatie van ongeveer € 304 miljoen uitgegeven door Basic-Fit, en voor de gelijktijdige delta-uitgifte van ongeveer € 74 miljoen. Na een sterke rally van de aandelenkoers van meer dan 30% sinds het begin van het jaar kondigde Basic-Fit de lancering van haar eerste converteerbare obligatie (CB) aan na de marktsluiting op 9 juni, voor een basis van € 275 miljoen / een maximale uitgiftegrootte van ongeveer € 310 miljoen (met een onderliggende aandelenlimiet van 6 miljoen).

PostNL is een sale-and-lease-back-overeenkomst aangegaan met Urban Industrial met betrekking tot vier postsorteercentra in Nederland, gevestigd te Amsterdam, Rotterdam, Zwolle en ‘s-Hertogenbosch, en het internationale sorteercentrum in Den Haag. Via deze overeenkomst versterkt PostNL zijn balans en komt er waarde vrij voor het bedrijf. BNP Paribas trad in deze deal op als hoofdadviseur en makelaar. Meer informatie vindt u hier.

Met deze deal vertrouwt Signify BNP Paribas een duurzaam deposito van $ 100 miljoen toe. Dit deposito zal een pool van BNP Paribas-leningen ondersteunen die worden erkend als directe positieve bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN. Signify (voorheen Philips Lightning), al heel lang klant van BNP Paribas, is een wereldleider in verlichtingsproducten, -systemen en -diensten. Signify bedient zowel professionele als consumentenmarkten en loopt voorop in de branche op het gebied van verbonden verlichting en het gebruik van het internet of things om huizen, gebouwen en stedelijke ruimtes te transformeren.

Meer informatie

Voor meer informatie over onze internationale producten en diensten kunt u terecht op onze internationale website. En als u meer wilt weten over ons lokale aanbod, bel ons dan gerust.

Ondersteuning

Voor veelgestelde vragen, klachten en andere ondersteuning kunt u terecht op onze klantenservicepagina.