Corporate & Institutional Banking

Meer over BNP Paribas CIB in Nederland.

Wat we doen

BNP Paribas Corporate & Institutional Banking (CIB) biedt wereldwijd de beste oplossingen voor financiering, risicobeheer en advies op het gebied van corporate en investment banking. CIB is actief in 55 landen en heeft meer dan 33.000 medewerkers, van wie 300 in Nederland. Allemaal zetten ze zich maximaal in voor een langdurige relatie met elke klant. Dus ook met u. Zo ondersteunen we uw bedrijfsstrategie en spelen we in op al uw specifieke zakelijke behoeften.

Onze ambities

Een pragmatische en innovatieve aanpak die u in staat stelt duurzaam en maatschappelijk verantwoord te ondernemen in een veranderende wereld. We bieden een breed en innovatief pakket aan financiële diensten waarmee we klanten begeleiden bij hun energietransitie en bij het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN. Met name in de markt voor groene obligaties spelen we een vooraanstaande rol. Daarnaast hebben we jarenlange ervaring op het gebied van hernieuwbare energiebronnen, handel in emissierechten en indices met duurzaamheidsaandelen.

CIB in Nederland

In Nederland richt CIB zich op zowel Nederlandse large- en mid-capbedrijven, financiële instellingen en overheidsinstellingen als dochterondernemingen van onze buitenlandse klanten. Met drie regionale business centers in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam zijn we altijd dicht bij onze klanten voor financiële oplossingen op maat.

Onze diensten

Onze klanten

Wij helpen onze Nederlandse klanten bij het realiseren van hun doelen. Hieronder staan enkele belangrijke transacties waar we trots op zijn:

Tennet is een van de grootste corporate uitgevers van groene financieringsinstrumenten en heeft sinds 2015 al meer dan € 12 miljard aan groene obligaties uitgegeven. Sinds mei 2021 maken wij hier ook deel van uit, toen we het bedrijf adviseerden over een transactie van groene obligaties ter waarde van € 1,8 miljard. Dat is de grootste uitgifte van groene obligaties tot nu toe. Met onze toonaangevende franchise voor de Europese schuldkapitaalmarkten blijven we Tennet ondersteunen bij het ophalen van groene financiering voor het uitgebreide capex-programma ter bevordering van de Nederlandse en Duitse energietransitie.

Levensmiddelengigant Ahold Delhaize pakt de belangrijke kwestie van voedselverspilling aan met de eerste Sustainability-Linked Bond (SLB). De 9-jarige EUR SLB is de allereerste obligatie met in de ESG-gerelateerde KPI’s niet alleen een doelstelling voor de koolstofvoetafdruk, maar ook voor voedselverspilling. Hiermee benadrukt Ahold Delhaize het belang van de eigen gezondheids- en duurzaamheidsambities. BNP Paribas treedt op als joint bookrunner. Meer weten? Klik dan hier.

NN Investment Partners (NN IP) en BNP Paribas zijn een strategisch partnerschap aangegaan met als doel verdere groei van hun aandeel in de Europese markt voor leningen voor hernieuwbare energie. Zowel NN IP als BNP Paribas wil meer in hernieuwbare energie beleggen om zo een bijdrage te leveren aan een duurzamere toekomst. Via dit partnerschap met BNP Paribas wil NN IP € 500 miljoen in leningen voor hernieuwbare energie investeren. Het partnerschap past perfect bij de gedeelde ambitie van NN IP en BNP Paribas om hernieuwbare energie toegankelijker te maken voor beleggers. Zo kunnen zij hun bijdrage aan de energietransitie vergroten.

JDE Peet’s is gemeten naar omzet ’s werelds grootste pure-play koffie- en theegroep. De onderneming heeft aangekondigd dat het werkt aan een ESG-kader (Environment, Social & Governance) voor faciliteiten van € 2,5 miljard als onderdeel van een bredere herfinanciering van schuldfaciliteiten van € 6,5 miljard. BNP Paribas en ING treden hierbij op als duurzaamheidscoördinatoren. Samen met JDE Peet’s zorgen we voor een positieve bijdrage van de wereldwijde koffieketens aan mens en milieu. Meer weten? Klik dan hier.

BNP Paribas trad voor Basic-Fit op als enige global coordinator en joint bookrunner voor zowel de uitgifte van converteerbare obligaties voor een bedrag van ongeveer € 304 miljoen als de gelijktijdige delta-uitgifte van ongeveer € 74 miljoen. Na een sterke rally van de aandelenkoers van ruim 30% sinds begin 2021 kondigde Basic-Fit de lancering aan van haar eerste converteerbare obligatie (CB) na de marktsluiting op 9 juni, en wel voor een basis van € 275 miljoen / een maximale uitgiftegrootte van ongeveer € 310 miljoen (met een onderliggende aandelenlimiet van 6 miljoen).

PostNL is met Urban Industrial een sale-and-lease-back-overeenkomst aangegaan voor vier postsorteercentra in Amsterdam, Rotterdam, Zwolle en ‘s-Hertogenbosch en voor het internationale sorteercentrum in Den Haag. Hiermee versterkt PostNL de balans en komt er waarde vrij voor het bedrijf. BNP Paribas trad in deze deal op als hoofdadviseur en makelaar. Meer weten? Klik dan hier.

Signify (voorheen Philips Lightning) is marktleider op het gebied van verlichtingsproducten, -systemen en -diensten en is al heel lang klant van BNP Paribas. Signify bedient zowel professionele als consumentenmarkten en is koploper als het gaat om met internet verbonden verlichting en het gebruik van het Internet of Things in woningen, kantoren en stedelijke ruimtes. Signify heeft BNP Paribas een duurzaam deposito van $ 100 miljoen toevertrouwd. Hiermee wordt een pool van BNP Paribas-leningen ondersteund waarmee Signify een directe positieve bijdrage levert aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN.

Ons wereldwijde aanbod

Meer informatie over onze internationale producten en diensten vindt u op onze internationale website. Wilt u meer weten over ons lokale aanbod? Bel ons dan gerust.