BNP Paribas wint awards voor beste bank ter wereld in 3 categorieën

October 20, 2021

BNP Paribas zet zich in voor een echt duurzame economie en loopt daarmee wereldwijd voorop. Dat is het oordeel van Euromoney, een toonaangevend vakblad voor de financiële sector. Al vele jaren zijn we nauw betrokken bij de ontwikkeling van producten, diensten, normen en methodologieën voor duurzame verandering.

Strategische keuze voor duurzaamheid

Euromoney heeft BNP Paribas uitgeroepen tot:

“Beste bank ter wereld voor duurzame financiering”

“Beste bank ter wereld voor ESG-data en -technologie”

“Beste bank ter wereld voor de publieke sector”

Deze awards zijn het bewijs dat BNP Paribas in staat is gebleken om klanten te helpen bij het realiseren van hun transitiestrategieën en tegelijkertijd commercieel succesvol te zijn. Niet alleen in Nederland maar ook daarbuiten.

“De awards zijn een erkenning van onze gezamenlijke inspanningen, want alleen samen met onze klanten kunnen we een duurzamer bedrijfsleven creëren voor een betere toekomst. De langdurige en hechte samenwerkingen helpen ons de uitdagingen en ambities van klanten te begrijpen, en de trends en technologieën uit hun sector te doorgronden. Met dat inzicht ontwikkelen we financiële oplossingen die klanten ondersteunen en tegelijkertijd bijdragen aan een betere toekomst.

Het groene financieringskader dat we onlangs hebben ontwikkeld voor Olatein, een samenwerkingsverband tussen DSM en Avril, helpt klanten te innoveren en stimuleert de productie van duurzame producten en de overgang naar een koolstofarme economie. We zijn klaar om onze wereldwijde expertise op het gebied van duurzame financiering met klanten te delen en de energietransitie in Nederland te ondersteunen.”

Geert Lippens, CEO van BNP Paribas in Nederland