BNP Paribas Leasing Solutions tekent samenwerkingsovereenkomst met Chargewell

July 28, 2023

BNP Paribas Leasing Solutions heeft onlangs een samenwerkingsovereenkomst getekend met Chargewell. Chargewell verkoopt en distribueert EV-laadoplossingen inclusief de infrastructuur op de Nederlandse en Belgische markt. Deze samenwerking onderstreept onze Leasing Solutions strategie en focus op GreenTech.

Hoewel Chargewell een relatief jonge speler lijkt op de Belgische en Nederlandse markt van EV-laadoplossingen, heeft het bedrijf al vele jaren ervaring opgedaan in de markt met hun moederbedrijf Lightwell. Lightwell is opgericht in 2009 en voordat Chargewell als business unit werd opgericht, werkte Lightwell al samen met de Nederlandse overheid en afdelingen verantwoordelijk voor de infrastructuur aan slimme en energiebesparende oplossingen in het CENT-R-project om grote steden veiliger, duurzamer en toekomstbestendig te maken. De goede en solide relatie met de Nederlandse overheid heeft geleid tot het toevoegen van EV-laadoplossingen aan hun hoofdactiviteiten. In 2015 werd het bedrijf door hun thuisstad Amsterdam uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar.

CENT-R staat voor Connective Energy Network Tool – Rotterdam. Wat de CENT-R uniek maakt, is dat het kan worden uitgerust met een scala aan smart city toepassingen dankzij het modulaire ontwerp. Het kan voortdurend worden aangepast aan veranderende behoeften en nieuwe toepassingen. Denk aan EV-opladen, het omzetten van ononderbroken stroomvoorziening naar een DC-stroomnetwerk, 5G, camera’s, verlichting en een verscheidenheid aan sensoren.

Vandaag de dag bestaat het aanbod van Chargewell voor het assortiment EV-laadoplossingen uit dertien verschillende EV-laadtoepassingen AC en DC, variërend van thuis- en zakelijke (kantoor)locaties tot en met openbare EV-laadfaciliteiten en zelfs high power units voor professionele gebruikers en bedrijven actief in logistiek, transport en distributie.

Waarom BNP Paribas Leasing Solutions

Het eerste contact met BNP Paribas Leasing Solutions was op de Vakbeurs Energie in ‘s-Hertogenbosch. Deze beurs is een van de grootste zakelijke events in Nederland gericht op energiebesparende technologie en duurzame energie. Chargewell was aanwezig met hun stand en Diyab Mansour – Account Manager GreenTech was een van hun bezoekers.

Hoewel er in Nederland en België een grote vraag is naar EV-laadoplossingen, was ik benieuwd naar de propositie van BNP Paribas Leasing Solutions en hun ideeën over duurzaamheid en mogelijke samenwerking.”

Sacha Voulon-Tibboel
Sales Manager – Chargewell

Van links naar rechts Sacha Voulon-Tibboel & Foeke Apers van Chargewell en Bas Habermehl & Diyab Mansour van BNP Paribas Leasing Solutions

Bovendien heeft het feit dat Lightwell’s CEO Peter-Paul Metz reeds een achtergrond heeft in het aanbieden van financiële diensten en leasing in de apparatuur voor de gezondheidszorg de start van de samenwerking versneld.

Sacha vervolgt; “Vandaag de dag gaat het goed met ons bedrijf maar we moeten gefocust blijven en onze concurrentie minstens één stap voor zijn en slimmer denken in het toegankelijk maken van EV-laadoplossingen voor elk bedrijf. Onze samenwerking met BNP Paribas Leasing Solutions past daar dan ook perfect in.” De gezamenlijke missie om te leiden tot een duurzamere wereld en het feit dat BNP Paribas actief is in meerdere landen in Europa, maakt de samenwerking een mooi startpunt voor de toekomst en onze bereidheid om onze activiteiten buiten Nederland en België uit te breiden.” Hoewel de start gericht is op de Nederlandse en Belgische markt, is Chargewell ook al verder dandeze regio aan het kijken naar de mogelijkheden.