BNP Paribas Cardif en De Hypotheker helpen met beter en verantwoord bieden op een woning

January 25, 2022

Oosterhout, 25 januari 2022 – Bieden zonder financieringsvoorbehoud gebeurt steeds vaker in deze oververhitte woningmarkt, wat grote financiële risico’s met zich mee kan brengen. Door fors overbieden en het weglaten van een periode van financieringsvoorbehoud proberen potentiële kopers hun droomhuis te bemachtigen. Vaak zonder zeker te weten of de hypotheek wel rond komt. Met ‘Bieden met Zekerheid’ kunnen consumenten nu wel veilig en verantwoord bieden.

Uitgebreide inventarisatie voor uitbrengen van een bod

Door de inventarisatie van de haalbaarheid en betaalbaarheid van de hypotheek naar voren te halen in het proces en doordat er een nauwkeurige waardebepaling wordt gedaan, weet de klant vooraf precies hoeveel hij verantwoord kan bieden op de woning. Onverantwoord bieden wordt voorkomen door expliciet te vermelden tot welk bedrag BNP Paribas Cardif garant staat. Is het bod geaccepteerd? Dan is na het tekenen van het koopcontract de (bank)garantie binnen enkele dagen gesteld. Komt de hypotheek toch niet rond? Dan vergoedt BNP Paribas Cardif het garantiebedrag.

Samenwerking tussen De Hypotheker en BNP Paribas Cardif

Nadat Bieden met Zekerheid eerst is getest, is het product nu landelijk beschikbaar bij de vestigingen van De Hypotheker. De Hypotheker geeft onafhankelijk financieel advies en BNP Paribas Cardif biedt de verzekering en de (bank)garantie. Daarnaast spelen partners Hera Life en Woongarant een belangrijke rol in het aanvraagproces.

Marieke van Zuien, Commercieel Directeur BNP Paribas Cardif België en Nederland over Bieden met Zekerheid: “Wij willen consumenten helpen een beter bod te doen en daarmee hun woonwens te verwezenlijken. Voor ons stond voorop dat dit op een veilige en verantwoorde manier gebeurt. Door expliciet te vermelden tot welk bedrag wij garant staan, voorkomen we dat consumenten biedingen doen die onverantwoord zijn. Hiermee verkleinen we de risico’s op de huizenmarkt. Ons unieke bedrijfsmodel is verankerd in partnerships. Co-creëren met partners zit in ons DNA. Deze samenwerking met De Hypotheker past dus uitstekend bij ons als partnershipverzekeraar.”

Menno Luiten, Commercieel Directeur van De Hypotheker: “Wij zijn zeer verheugd dat we samen met onze business partner BNP Paribas Cardif in de huidige overspannen woningmarkt direct kunnen inspelen op de veranderende behoefte van onze klanten. Bieden met Zekerheid dekt het financiële risico van bieden zonder voorbehoud van financiering af. Dit maakt Bieden met Zekerheid een uniek aanbod in de hypotheekmarkt waarbij de klant meer kans heeft om zijn droomhuis te bemachtigen, zonder een toename van het financieel risico”.


Meer informatie BNP Paribas Cardif

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Lara Basting, Adviseur Marketing & Communicatie
T: 088 – 486 10 24 of 06 12 14 96 84
E: lara.basting@bnpparibascardif.com
W: www.bnpparibascardif.nl

Over BNP Paribas Cardif

Als wereldleider op het gebied van bancassurance samenwerkingen* en betalingsbescherming**, speelt BNP Paribas Cardif een essentiële rol in het leven van verzekerde klanten. Zij biedt klanten besparings- en beschermingsoplossingen waarmee ze hun doelen kunnen realiseren terwijl ze zichzelf beschermen tegen onvoorziene gebeurtenissen. In een wereld die wordt gevormd door de opkomst van nieuwe toepassingen en levensstijlen, heeft het bedrijf, een dochteronderneming van BNP Paribas, een uniek bedrijfsmodel dat is verankerd in partnerschappen. De verzekeraar co-creëert oplossingen met bijna 500 partnerdistributeurs in verschillende sectoren (banken en financiële instellingen, autobedrijven, retailers, telecommunicatiebedrijven, energiebedrijven, onafhankelijke financiële adviseurs en makelaars …) die de producten vervolgens aan hun klanten verkopen. BNP Paribas Cardif is een erkende wereldwijde specialist in persoonlijke verzekeringen. Zij is aanwezig in 33 landen en heeft een sterke positie in drie regio’s – Europa, Azië en Latijns-Amerika. BNP Paribas Cardif is een wereldwijde specialist en speelt een belangrijke rol bij het verstrekken van financiering voor de economie. Met bijna 8.000 werknemers wereldwijd, had BNP Paribas Cardif in 2020 een bruto premie van € 24,8 miljard.

* Bron: Finaccord – 2018
** Bron: Finaccord – 2020


Meer informatie De Hypotheker

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carina Kloet, Communicatie adviseur De Hypotheker
T: 010-2428922
E: carina.kloet@hypotheker.nl

Over De Hypotheker

De Hypotheker is al meer dan 35 jaar marktleider in onafhankelijk hypotheekadvies. Vanuit 180 vestigingen zorgen de financieel adviseurs van De Hypotheker er dagelijks voor dat consumenten een advies krijgen dat is toegesneden op hun persoonlijke financiële situatie. De Hypotheker werkt samen met de belangrijkste banken, verzekeraars en spaar- en beleggingsinstellingen in Nederland. Via de uitgebreide website www.hypotheker.nl hebben consumenten de mogelijkheid om zich te oriënteren en zelf online een hypotheek af te sluiten met altijd een laatste check van een adviseur van De Hypotheker of zich volledig te laten ontzorgen op één van de vestigingen.