carfleet

ARVAL TEKENT OVEREENKOMST VOOR DE OVERNAME VAN TERBERG BUSINESS LEASE GROUP IN NEDERLAND EN BELGIE

September 8, 2022

Houten, 8 september 2022 – Arval kondigt vandaag aan dat Nederlandse dochteronderneming Arval B.V. een overeenkomst heeft ondertekend voor de overname van Terberg Business Lease Group B.V. (TBLG) van aandeelhouders Royal Terberg Group en AutoBinck Group.

Terberg Business Lease Group (TBLG) is een full-service leasemaatschappij met een sterke positie in de Nederlandse private lease markt en een goed ontwikkeld en toonaangevend e-commerceplatform met het JustLease-label. Met deze overname breidt Arval, de specialist in full-service autoleasing en duurzame mobiliteitsoplossingen van de BNP Paribas Group, in Nederland zijn brede zakelijke aanbod uit richting consumentendiensten. Met in totaal meer dan 100.000 leasevoertuigen, wordt Arval bovendien een van de grootste leasemaatschappijen en mobiliteitsspelers op de Nederlandse markt.

TBLG is in 2019 ontstaan ​​uit de fusie van Terberg Leasing B.V. en Business Lease Nederland B.V.. TBLG leaset voertuigen aan bedrijven en particulieren, met eind december 2021 een vloot van 38.170 leaseauto’s.

Alain van Groenendael, voorzitter & CEO van Arval: “De voorgenomen overname van TBLG past perfect bij de Arval Beyond-strategie en bij onze ambitie om de Europese marktleider op het gebied van duurzame mobiliteit te worden. Samen kunnen we onze digitale expertise uitbreiden en ons private lease-aanbod versterken. Bovendien worden we een van de toonaangevende mobiliteitspartners in Nederland en versterken we onze aanwezigheid in België.”

Rogier van Ewijk, CEO van TBLG: “In de huidige, zeer competitieve marktomgeving zijn een sterke inkoopkracht en de middelen om te investeren in innovatie een vereiste voor groei. De voorgenomen overname door Arval is een geweldige kans voor TBLG om toe te treden tot de #1 multi-brand full-service leasemaatschappij in Europa, die streeft naar het versnellen van de energietransitie en het vormen van de toekomst van mobiliteit.” De overname, die nog onder voorbehoud is van het afronden van het consultatieproces met de ondernemingsraden van de betrokken partijen en goedkeuring door de Europese Commissie, zal naar verwachting in de komende maanden worden afgerond.