Financiering van transities naar een duurzame en inclusieve wereld

sustainable & inclusive world

Onze duurzaamheidsmissie

our mission

Wij zijn al jaren koploper op het gebied van duurzame financiering. In onze ogen moet de expertise die we hiermee hebben opgedaan direct ten goede komen aan een meer duurzame en inclusieve economie voor toekomstige generaties.

Als toonaangevende bank in de Europese Unie en als marktleider op het gebied van duurzame financiering hebben we een duidelijke missie:

Wij stellen ons in dienst van onze klanten en de wereld waarin we leven.’

Bij BNP Paribas Nederland werken we samen met onze klanten aan de versnelling van drie grote transities voor een betere toekomst voor ons allemaal.

Drie transities waarop we ons focussen

Transitie naar een netto-nul economie

> Lees verder over onze aanpak van klimaatverandering

Transitie naar een economie met respect voor de ecologische grenzen van de aarde

> Lees verder over onze aanpak van het verlies van natuurlijk kapitaal

Transitie naar een inclusieve samenleving

> Lees verder over onze aanpak van sociale en financiële uitsluiting

Onze aanpak

BNP Paribas heeft innovatie hoog in het vaandel staan en is ook bereid de nodige middelen vrij te maken om deze transities te versnellen. Ons primaire doel is ondersteuning van onze klanten, of het nu gaat om bedrijven, instellingen of particulieren in hun eigen transitie. Verder werken we samen met onze partners om innovaties in de financiële sector te stimuleren. We passen onze manier van werken aan en willen graag een verantwoordelijke, actieve deelnemer aan de Nederlandse samenleving zijn. Hierbij gaat het om initiatieven op een groot aantal terreinen, variërend van energie en mobiliteit tot vastgoed. Verder stimuleren we de ontwikkeling en verspreiding van meer inclusieve, verantwoorde en innovatieve producten.

Onze impact

Indirect

indirect impact

Samen staan we sterk

We nemen deel aan grote samenwerkingsverbanden, zitten in werkgroepen en leveren zowel internationaal als in Nederland onze bijdrage aan de ontwikkeling van nieuwe methodieken.

Ondersteuning van onze klanten

We zijn pragmatisch als het gaat om de ondersteuning van onze klanten bij hun transitie en spelen in op de specifieke behoeften van elke sector en markt.

Direct

direct impact

Beginnen bij onszelf

We willen de milieu-impact van onze eigen activiteiten en mobiliteit beperken. Hiervoor werken we samen met onze leveranciers, maken we onze medewerkers milieubewuster en zetten we in op beleid dat vanaf het eerste ontwerp duurzaamheid centraal stelt.

Geld, tijd en deskundigheid

We willen een verantwoordelijk en actief lid van de Nederlandse samenleving zijn. Met onze goede doelen en ons vrijwilligersprogramma maken we echte, meetbare impact.

Recente voorbeelden van impact

EL Jackson foundation

Ook in 2022 een succesvolle voortzetting van het EL Jackson Education-project

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is al sinds 2018 partner van het Dream Up-programma van de BNP Paribas Foundation, een stichting die projecten met een cultureel of maatschappelijk oogmerk ondersteunt

Lees verder >

cosun

Royal Cosun realiseert CO2-reductie van 5,1 miljoen kg per jaar met groenfinanciering BNP Paribas

De groenfinanciering betreft een nieuwe leaseconstructie van BNP Paribas voor een project van ruim 28.000 zonnepanelen op een zonneweide van 7 hectare.

Lees verder >

wind park at sea

BNP Paribas en NN Investment Partners bieden beleggers toegang tot de energietransitie

Meer dan 3GW aan geïnstalleerde duurzame energiecapaciteit gefinancierd in het eerste jaar.

Lees verder >

Meer weten?