Securities Services

Een pragmatische en innovatieve aanpak.

Die u in staat stelt duurzaam en maatschappelijk verantwoord te ondernemen in een veranderende wereld.

Over ons

Securities Services is een wereldwijde specialist op het gebied van multi-asset services en biedt geïntegreerde oplossingen om kopers, verkopers en emittenten te helpen hun beleggings- en grensoverschrijdende distributiedoelstellingen te bereiken.

Via ons netwerk van meer dan 90 markten en de rijke diversiteit van onze mensen bieden we instellingen de connectiviteit en lokale kennis die ze nodig hebben om door het lokale marktlandschap te navigeren, in een snel veranderende wereld.

Stabiliteit, verantwoordelijkheid, expertise en een goede plek om te werken zijn onze kernwaarden, en als vooruitstrevend bedrijf investeren we voortdurend in nieuwe technologieën, duurzaamheid en innovatie, die ons vooruit helpen.


Onze ambities

BNP Paribas, een wereldleider op het gebied van duurzame financiering, was de eerste wereldwijde custodian die de Principles for Responsible Investment (PRI) van de Verenigde Naties ondertekende.

In lijn met onze ambitie om de overgang naar een duurzame economie te versnellen, stellen we onze klanten in staat om hun beleggingsstrategieën succesvol te beheren en tegelijkertijd te voldoen aan de toenemende wettelijke en digitale vereisten.

Door het leveren van ESG-risicorapportage, beleggingsanalyses over ESG- en CO₂-thema’s en engagement services zoals stemmen bij volmacht, compliance monitoring en class actions services, helpen we instellingen om op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier door de veranderende wereld te navigeren.

Onze aanwezigheid in Nederland

Securities Services in Nederland bestaat uit meer dan 100 experts, gevestigd in onze kantoren in Amsterdam en Den Bosch.

Als grootste buitenlandse bank van Nederland en nummer één van Europa zijn we voortdurend in gesprek met publieke toezichthouders en autoriteiten, leiden we en nemen we deel aan brancheverenigingen en werkgroepen om uitdagingen in de sector aan te pakken.

Met uitgebreide kennis van alle grote Nederlandse fondsstructuren, GAAP, IFRS, AFM en DNB regulatory reporting, begeleiden wij klanten in hun beleggingsproces in Nederland via ons relatiebeheerteam, dat gemiddeld 15+ jaar ervaring heeft in de Nederlandse markt.

Wat we doen

Wij bieden een gediversifieerde mix van activiteiten en producten waarmee u wereldwijd beleggingskansen kunt aangrijpen, risico’s kunt beperken en uw bedrijf kunt laten groeien. Ons assortiment oplossingen bestaat uit:

  • Voor vermogenseigenaren: wereldwijde bewaring, zekerhedenbeheer, beleggingsboekhouding, naleving van beleggingsregels, financiële verslaglegging, prestatiemeting en risicorapportage, toezichtrapportage, online dashboard pensioenfonds;
  • Voor vermogensbeheerders en alternatieve beleggingsbeheerders: wereldwijde bewaring, fondsbeheer, beleggingsrapportage en -resultaten, diensten voor handelen in fondsen, outsourcing van de mid-office;
  • Voor banken en brokers: lokale bewaring, clearing en afwikkeling, clearing beursgenoteerde derivaten, zekerhedenbeheer OTC-derivaten, cash financiering voor brokers.

Diensten

Total Reporting Solution

Samen met onze klanten en de Nederlandse fintech VI Company hebben we een online klantendashboard ontwikkeld: de Total Reporting Solution. Hiermee bieden wij klanten dagelijks inzicht in hun beleggingsportefeuille en passiva. Bekijk onderstaande video voor meer informatie over deze oplossing.

Neem contact met ons op

Mark Schilstra

COUNTRY HEAD NEDERLAND EN NORDICS

Mark Schilstra

 

+31 (0)88 738 00 08

Ronald Koelewijn

HEAD OF SALES EN RELATIONSHIP MANAGEMENT

Ronald Koelewijn

+31 (0)88 738 02 74

Ons wereldwijde aanbod

Om meer te weten te komen over onze internationale producten en diensten, kunt u een kijkje nemen op onze wereldwijde website. En als u meer wilt weten over ons lokale aanbod, bel ons dan gerust.

Voor meer informatie over securities services, bezoek onze global securities services website.

53 landen

38000 medewerkers wereldwijd

+20000 corporate & institutional clients

Cijfers van December 2022