Securities Services

Een pragmatische en innovatieve aanpak.

Die u in staat stelt duurzaam en maatschappelijk verantwoord te ondernemen in een veranderende wereld.

Over ons

Securities Services is een wereldwijde specialist op het gebied van multi-asset services. Wij helpen onze klanten met het verwezenlijken van hun ambities als het gaat om zowel beleggingen als grensoverschrijdende distributie. We bieden geïntegreerde oplossingen voor alle deelnemers aan de beleggingscyclus: verkopers, kopers en emittenten.

In een veranderende wereld hebt u een partner nodig die inzicht heeft in het veranderende marktlandschap en in de complexiteit van de effectendienstverlening. Met ons uitgebreide netwerk in ruim 90 markten en de rijke diversiteit van onze mensen bieden we onze institutionele klanten de connectiviteit en lokale kennis die ze nodig hebben om greep te houden op alle veranderingen.

Als vooruitstrevend bedrijf investeren we voortdurend in nieuwe technologieën, duurzaamheid en innovatie.

Onze waarden zijn de drijvende kracht achter het succes van BNP Paribas en een hoeksteen van onze onderneming. We vertrouwen op onze sterke punten, zoals stabiliteit, verantwoordelijkheid, expertise en goed werkgeverschap.


Onze ambities

Een pragmatische en innovatieve aanpak die u in staat stelt duurzaam en maatschappelijk verantwoord te ondernemen in een veranderende wereld. Ons doel is uw beleggingsstrategieën succesvol te beheren en u op een betrouwbare manier te ondersteunen zodat u aan de toenemende wettelijke verplichtingen en digitale eisen voldoet.

We willen altijd het goede voorbeeld geven en waren de eerste wereldwijde effectenbewaarder die de principes voor verantwoord beleggen (Principles for Responsible Investment, PRI) heeft ondertekend. Volgens ShareAction waren we in 2020 ook de best presterende Europese bank wat betreft het beheer van klimaatgerelateerde risico’s en kansen. Verder ondersteunen we onze klanten met engagement services (proxy voting, toezicht op naleving en collectieve procedures) en ESG-(risico)rapportages, waarin beleggingen worden geanalyseerd op ESG- en CO2-thema’s.

Onze aanwezigheid in Nederland

Securities Services in Nederland bestaat uit een team van ruim 100 experts die werken vanuit onze kantoren in Amsterdam en ‘s-Hertogenbosch.

Als grootste bank in Europa en grootste niet-binnenlandse bank in Nederland zijn we altijd in gesprek met toezichthouders en autoriteiten. We spelen een belangrijke rol in brancheorganisaties en werkgroepen waarin we de uitdagingen in de sector aanpakken. Voorbeelden hiervan zijn de DACSI (Dutch Advisory Committee Securities Industry), de Dutch Association of Depositaries en verschillende werkgroepen van DNB.

We hebben uitgebreide kennis van en inzicht in alle belangrijke Nederlandse fondsstructuren (FGR, NV, CV, FBI, VBI), de Nederlandse GAAP (RJ 610 en 615) en IFRS (IAS32/39 en IFRS9) en toezichtrapportages van de AFM en DNB (DRA/MER, FTK, AIFMD). Zo begeleiden we binnenlandse en buitenlandse klanten in hun beleggingsproces in Nederland.

De mensen van ons sterke relatiebeheerteam hebben gemiddeld meer dan 15 jaar ervaring bij Nederlandse financiële instellingen en in de institutionele beleggingsmarkt.

Wat we doen

Wij bieden een gediversifieerde mix van activiteiten en producten waarmee u wereldwijd beleggingskansen kunt aangrijpen, risico’s kunt beperken en uw bedrijf kunt laten groeien. Ons assortiment oplossingen bestaat uit:

  • Voor vermogenseigenaren: wereldwijde bewaring, zekerhedenbeheer, beleggingsboekhouding, naleving van beleggingsregels, financiële verslaglegging, prestatiemeting en risicorapportage, toezichtrapportage, online dashboard pensioenfonds;
  • Voor vermogensbeheerders en alternatieve beleggingsbeheerders: wereldwijde bewaring, fondsbeheer, beleggingsrapportage en -resultaten, diensten voor handelen in fondsen, outsourcing van de mid-office;
  • Voor banken en brokers: lokale bewaring, clearing en afwikkeling, clearing beursgenoteerde derivaten, zekerhedenbeheer OTC-derivaten, cash financiering voor brokers.

Diensten

Total Reporting Solution

Samen met onze klanten en de Nederlandse fintech VI Company hebben we een online klantendashboard ontwikkeld: de Total Reporting Solution. Hiermee bieden wij klanten dagelijks inzicht in hun beleggingsportefeuille en passiva. Bekijk onderstaande video voor meer informatie over deze oplossing.

Meer weten?

Meer informatie over Securities Services vind je op onze global website, of neem contact op met:

Mark Schilstra, Hoofd Securities Services Nederland & de Nordics: +31 (0)88 738 00 08

Ronald Koelewijn, Hoofd Sales & Relationship Management: +31 (0)88 738 02 74