Onze initiatieven

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Hoe we iets terugdoen

Bloeien & investeren

Een verantwoordelijke bank zijn betekent dat we iets terug willen doen voor de gemeenschap en dat doen we op een aantal manieren. Wereldwijd met onze stichting, ter ondersteuning van sociale en milieu-initiatieven over de hele wereld. We doen dit ook op lokaal niveau, waar we met veel maatschappelijke partners in Nederland samenwerken om ze te helpen effectieve initiatieven op te zetten.

Hieronder vindt u enkele van de partnerschappen waar we het meest trots op zijn. Merk op dat onze bedrijven betrokken zijn bij veel MVO-initiatieven die te vinden zijn via hun eigen websites.

LEF

De stichting Leven en Financiën (LEF) is een van de snelst groeiende initiatieven op het gebied van financieel onderwijs in Nederland en is sinds 2011 een partner van ons.

Het doel van LEF is om de financiële bewustwording onder jongeren te verbeteren. Door middel van lessen op ROC-scholen (MBO- en volwassenenonderwijs) helpt LEF jongeren te begrijpen wat geld kan doen en geeft de stichting meer inzicht in financieel en persoonlijk gedrag.

Uniek aan het programma is dat deze lessen kunnen worden gegeven door financiële adviseurs (medewerkers van de bank). Zo steunen we niet alleen LEF financieel, maar bieden we onze collega’s ook de mogelijkheid om als leraar deel te nemen. Na een eendaagse training geven collega’s 4 lessen samen met een andere docent. Dit initiatief gaat niet alleen over het delen van informatie, maar ook over studenten stimuleren om de juiste vragen te stellen en concrete doelen te stellen.

JINC

JINC streeft naar een maatschappij waarin de achtergrond van een kind niet zijn of haar toekomst bepaalt, een maatschappij waarin elk kind een eerlijke kans krijgt.

Om dat doel te bereiken, helpt JINC jongeren tussen 8 en 16 jaar om een goede start te maken op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met verschillende beroepen, ontdekken ze welk soort werk bij hun talenten past en leren ze hoe ze op een baan kunnen solliciteren. Elk jaar geeft JINC meer dan 65.000 kinderen de kans om te groeien.

JINC werkt samen met scholen en zakenpartners. Wij ondersteunen JINC financieel en nemen deel aan verschillende van hun vrijwilligersactiviteiten. Door dit te doen krijgen wij iets waardevols terug: de kans om een verschil te maken in het leven van kinderen en een nieuwe manier om in de deelnemende bedrijven te investeren, door hun band met de maatschappij te versterken en hun medewerkers een inspirerende ervaring te bieden. 

The Floor is Yours

De BNP Paribas Foundation koos het programma ‘The Floor is Yours’ van Stichting Jeugdfonds Sport & Cultuur als driejarige partner voor het bestrijden van uitsluiting in Nederland van 2019 tot 2021.

Het doel van The Floor is Yours is om (dans)cultuur en de positieve effecten ervan dichter bij kinderen te brengen die in armoede opgroeien.

De BNP Paribas Foundation ondersteunt The Floor is Yours als onderdeel van het Dream Up-programma, een internationaal programma gericht op het helpen van kansarme kinderen en jongeren door hen te betrekken bij artistieke en creatieve activiteiten. Artistieke expressie biedt kinderen het zelfvertrouwen en de mogelijkheden om zichzelf uit te drukken die ze niet altijd krijgen.