Hoe zit het met de vogel?

Je herkent vast de zwaluw uit het BNP Paribas-logo. De vluchtbeweging symboliseert de transformatie van sterren, die de Europese oorsprong van de groep vertegenwoordigen, in een zwaluw. De zwaluw – alleen, of als groep  – symboliseert behendigheid, samenwerking, vrijheid om te bewegen of richting te vinden en het vermogen om aan te passen.

De zwaluw, de boerenzwaluw in het bijzonder, is een echte kosmopoliet en wordt bijna overal ter wereld gezien. De Nederlandse vogelpopulatie is stabiel en de vogels reizen elke winter naar warmere oorden en wanneer ze in het vroege voorjaar terugkeren, worden ze verwelkomd als brengers van geluk, aangezien hun terugkeer de heropleving van de natuur markeert.

De reden dat de zwaluw een prominente rol speelt in onze merkidentiteit is omdat hij symbool staat voor de dynamiek van de BNP Paribas Groep in Nederland; snel en efficiënt wanneer hij solistisch optreedt en als een geoliede machine wanneer hij samenwerkt. Ze is al jaren aanwezig in Nederland en een graag geziene gast, met familieleden over de hele wereld…net als wij.

Ontdek nu onze diensten wereldwijd.