BNP Paribas in Nederland Over BNP Paribas
""

BNP Paribas partner van LEF

Sinds schooljaar 2011-2012 is BNP Paribas hoofdsponsor van Stichting Leven en Financiën, één van de snelstgroeiende initiatieven op het gebied van financiële educatie in Nederland.

Dankzij een gezamenlijke donatie van BNP Paribas CIB, BNP Paribas Investment Partners, BNP Paribas Personal Finance en Cardif, kunnen we ons de komende drie schooljaren als Groep verbinden aan dit bijzondere MVO-initiatief.

Over LEF
LEF

LEF staat voor Leven En Financiën en heeft als doel om het financieel bewustzijn van jongeren te vergroten. LEF wil jongeren helpen begrijpen wat geld kan betekenen en meer inzicht geven in geld en persoonlijk gedrag. Uniek aan het programma is dat de lessen door financieel adviseurs, werkzaam voor de sponsors, uit de praktijk worden ingevuld. De thema’s worden ingepast in de bestaande onderwijsmodule ‘De Kritische Consument’, die op ROC’s een vast onderdeel uitmaakt van het lespakket. In het schooljaar 2009-2010 is LEF gestart als pilot op vijf scholen en inmiddels is LEF op weg om één van de grootste initiatieven voor financiële educatie in Nederland te worden.

www.lefnet.nl