BNP Paribas in Nederland Over BNP Paribas

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Doorsturen naar een vriendDoorsturen naar een vriend PrintPrint

Duurzaam ondernemen in Nederland

Bij het vervullen van haar ambities op het vlak van duurzaam ondernemen, volgt BNP Paribas in Nederland de belangrijkste principes binnen de Groep. Een goed voorbeeld hiervan in Nederland is de recente verhuizing van het hoofdkantoor in Amsterdam naar haar nieuwe pand in het milieuvriendelijke gebouw ‘The Bank’ in Amsterdam. The Bank is één van de meest duurzame monumentale objecten in Amsterdam. Er is gekozen voor leveranciers met het ecologisch keurmerk en er is gewerkt met gerecyclede materialen.

 

BNP Paribas, een verantwoordelijke economische speler

Het zijn van een verantwoordelijke bank betekent voor de Groep haar economische verantwoordelijkheden te erkennen en te werken aan de financiering van projecten van klanten.

Daarnaast erkent BNP Paribas dat zij verantwoordelijkheden heeft in drie andere gebieden:

Werkgeversverantwoordelijkheid: Op een eerlijke en loyale wijze de 200.000 medewerkers van de Groep behandelen en een betekenisvolle en serieuze dialoog aangaan met vertegenwoordigers van de vakbond.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid: Helpen om sociale uitsluiting te bestrijden en onderwijs en cultuur te bevorderen. De Groep speelt een sterke positieve rol in de maatschappij door middel van initiatieven en projecten, zoals speciale bijstand voor kansarme wijken en gemarginaliseerde gebieden, microkrediet, steun voor liefdadigheidsorganisaties en sociale ondernemingen. Onze maatschappelijke betrokkenheid komt ook tot uiting in de corporate filantropie werkzaamheden van de BNP Paribas Foundation, wiens liefdadigheidsinitiatieven bestaan uit educatieve, culturele en volksgezondheidsprojecten.

Ecologische verantwoordelijkheid: BNP Paribas besteedt veel zorg aan de effecten die zij wereldwijd heeft op het milieu. De Groep heeft een gedetailleerd beleid opgesteld en toegepast op zowel het dagelijks functioneren als op de kwetsbare activiteiten en ondersteunt daarnaast initiatieven op milieugebied van de BNP Paribas Foundation.