41% jonge medewerkers staat open voor autodelen

September 20, 2016

Ruim 40% van de jongste generatie medewerkers staat open voor autodeelconcepten, zo blijkt uit de jaarlijkse Europese Barometer van Corporate Vehicle Observatory (CVO). Een kwart van de Nederlandse werkgevers denkt dat het aantal deelauto’s in het wagenpark toe gaat nemen. Toch geven de meeste medewerkers hun eigen leaseauto niet graag op voor een alternatieve vorm van mobiliteit: 8% geeft aan dit te willen.

Arjos Bot, business consultant bij leasemaatschappij Arval verklaart: “Wij zien ons wagenpark steeds groener worden. Veel berijders die al jaren leasen, kiezen tegenwoordig een zuinigere auto en rijden bewuster. De keuze voor een alternatieve mobiliteitsvorm staat dan niet meteen op het netvlies, omdat zij in zekere zin al een bijdrage leveren aan een beter milieu. Wij merken wel dat de jongste generatie medewerkers bij onze klanten meer bezig is met alternatieve mobiliteitsvormen. Deze trend komt ook in de Europese ‘CVO Barometer’ naar voren. Wij gaan hierin mee door een breed mobiliteitsaanbod neer te zetten. Naast de gebruikelijke leaseauto, kan men bijvoorbeeld ook kiezen voor ons autodeelconcept Wisselwagen of ons mobiliteitsplatform Arval Mobility Link.”

De Europese ‘CVO Barometer’ toont verder aan dat de helft van de Nederlandse werkgevers interesse toont in digitale communicatiemogelijkheden die leasemaatschappijen aanbieden: 47% ziet mogelijkheden in een rapportage-app voor rijgedrag en 51% vindt mobiele apps nuttig voor berijders wanneer het hen tijd bespaart in het contact met de leasemaatschappij. Telematica is populairder in Nederland dan in de rest van Europa: 42% van de Nederlandse werkgevers geeft aan dat dit op enige manier is geïntegreerd in het wagenpark, ten opzichte van 33% in Europa.

De complete Europese ‘CVO Barometer’ is te downloaden via www.cvonederland.nl.