BNP Paribas in Nederland Nieuws
juli 19, 2018 - ,

BNP Paribas verkozen tot beste bank ter wereld op het vlak van duurzame financiering door Euromoney Awards for excellence 2018

Doorsturen naar een vriendDoorsturen naar een vriend PrintPrint

BNP Paribas ontving tijdens de ceremonie van de Euromoney Awards for Excellence 2018 de prijs voor de “Beste bank ter wereld op het vlak van duurzame financiering”.

Euromoney beloont daarmee BNP Paribas voor de verschillende inspanningen van de bank met een positief effect op de maatschappij.

Helen Avery, redactrice duurzame financiering bij Euromoney, benadrukt: “De manier waarop BNP Paribas zich heeft geëngageerd in duurzame financiering vindt in de bankwereld zijn gelijke niet. Zo weigert de bank nog langer bepaalde transacties uit te voeren en trekt ze zich terug uit niet-duurzame sectoren. Tegelijk neemt ze nieuwe initiatieven rond duurzame financiering en dat over alle departementen heen.”

Euromoney onderstreepte vooral de beslissing van de groep om niet alleen te stoppen met de financiering van schaliegas en schalieolie en van oliewinning uit teerzand, maar ook om te stoppen met financierings- en beleggingsactiviteiten gerelateerd aan tabaksondernemingen. Eind 2017 wees BNP Paribas een bedrag van 155 miljard euro toe aan de financiering van projecten die rechtstreeks bijdragen tot de realisatie van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (DOD).

Jean-Laurent Bonnafé, CEO van BNP Paribas, reageert: “Wij zijn enorm blij dat Euromoney ons dit jaar beloont met een ‘Award for Excellence’. Bij BNP Paribas staat duurzame financiering centraal in ons businessmodel. Wij menen dat de banken – daarbij steunend op hun centrale plaats in de economie – een cruciale rol spelen bij het samenbrengen van mensen, bedrijven en investeerders om de middelen te oriënteren naar initiatieven die een antwoord bieden op de belangrijkste uitdagingen op maatschappelijk en milieuvlak waarmee onze maatschappij wordt geconfronteerd.”

“Ik wil graag onze klanten en partners bedanken die ons hun projecten hebben toevertrouwd en ons hebben uitgedaagd om hen nieuwe oplossingen te bieden. Want ook zij zijn op zoek naar duurzamere modellen. Ik wil ook al onze medewerkers bedanken, want ook zij zijn gedreven om met hun werk een positieve impact te genereren. Zij zijn de drijvende kracht achter de focus die de bank legt op maatschappelijke en milieuvraagstukken.”

BNP Paribas kreeg ook een erkenning in de volgende categorieën:

  • Beste bank in duurzame financiering, West-Europa
  • Beste bank, Luxemburg
  • Beste Investeringsbank, Frankrijk