BNP Paribas Securities Services wint uitbestedingsmandaat van ACTIAM - BNP Paribas Nederland
april 11, 2017 -

BNP Paribas Securities Services wint uitbestedingsmandaat van ACTIAM

Doorsturen naar een vriendDoorsturen naar een vriend PrintPrint

BNP Paribas Securities Services, een global custodian met meer dan USD 9.000 miljard activa in bewaring, is aangesteld door ACTIAM voor het verzorgen van haar mid- and backoffice activiteiten, fonds- en beleggingsadministratie en rapportagediensten.

ACTIAM is een toonaangevende fonds- en vermogensbeheerder met een beheerd vermogen van 56 miljard euro met een sterke focus op verantwoord beleggen.

Het mandaat onderstreept de sterke toewijding van BNP Paribas Securities Services aan de Nederlandse markt en haar ambities om de leidende asset servicing provider in Nederland te worden.

Als onderdeel van het mandaat, onder voorbehoud van afrondingsvoorwaarden, zullen de operationele teams van ACTIAM overgaan naar BNP Paribas Securities Services. Na afronding van de deal zal BNP Paribas profiteren van de expertise en kennis van het ACTIAM team. De operationele teams van ACTIAM zullen onderdeel worden van een gespecialiseerde asset servicing provider met toegang tot een wereldwijde infrastructuur en een uitgebreid netwerk in 27 landen.

BNP Paribas Securities Services werd geselecteerd op basis van haar internationale dekking en track record als toonaangevende multi-asset service provider, evenals haar lange termijn focus en sterke solvabiliteitsratio’s.

Robert van Kerkhoff, Hoofd van BNP Paribas Securities Services in Nederland: “Wij zijn erg trots om samen te werken met ACTIAM, een toonaangevende vermogensbeheerder in Nederland. Dit is een belangrijke stap in de versnelling van onze ontwikkeling in de Nederlandse markt. Door het combineren van het kwalitatief sterke operationele team en het hoogwaardige platform van ACTIAM met het wereldwijde netwerk van BNP Paribas kunnen we een unieke dienstverlening bieden aan de lokale institutionele markt.

Hans van Houwelingen, Chief Executive Officer van ACTIAM: “In deze snel veranderende wereld hebben we besloten om samen te werken met een ervaren asset servicing provider voor mid- en backoffice asset management activiteiten. Door de samenwerking met BNP Paribas Securities Services zullen we in staat zijn om ons te concentreren op onze core business van verantwoord beleggen en op het bedienen van onze klanten. Daarnaast kunnen we onze internationale ambities versnellen.”