Energie zonnepanelen goed voor 9.000 laaduren (ph)ev’s - BNP Paribas Nederland
maart 30, 2015 - ,

Energie zonnepanelen goed voor 9.000 laaduren (ph)ev’s

Doorsturen naar een vriendDoorsturen naar een vriend PrintPrint

Vanaf vandaag zijn de zonnepanelen op het dak van het kantoor van leasemaatschappij Arval officieel in werking. Deze leveren per jaar 120.000 kWh op aan energie, goed voor 9.000 laaduren van (semi-)elektrische auto’s bij een gemiddelde laadtijd van 4 uur. De populariteit van dergelijke auto’s stijgt ongekend, in 2014 verdubbelde het (semi-)elektrische wagenpark van Arval ten opzichte van het jaar ervoor.

Dick Bakker, algemeen directeur SME vertelt: “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zit in ons DNA. Richting onze klanten en berijders geven wij advies over een duurzame en elektrische autokeuze, laten wij uitgebreide rapportages zien over het verbruik van leaseauto’s en bieden wij actief rijtrainingen aan. Maar het begint natuurlijk bij onszelf. Wij gebruiken recyclebare koffiebekers en de lichten in onze vergaderruimten gaan vanzelf uit als er te lang niemand is. De zonnepanelen zijn daarop een waardevolle aanvulling. Zeker met de 120.000 kWh die ze per jaar opleveren, waarmee wij een deel van de gebruikelijke elektriciteitskosten kunnen compenseren. Een win-winsituatie voor onze bedrijfskosten én het milieu. Hopelijk inspireren wij hiermee ook andere ondernemingen in de omgeving.”

Wilko Kistemaker, initiatiefnemer Groen Zonnig Houten, verzorgt sinds 2011 bijeenkomsten over zonnepanelen voor particulieren en bedrijven in Houten: “Ruim 600 particulieren in Houten en omgeving hebben inmiddels zonnepanelen op hun dak en produceren samen meer dan een miljoen kWh groene stroom per jaar. Daarnaast lenen de daken van scholen en bedrijven zich er uitstekend voor. Daarom ging ik ook met Arval en De Waal, de beheerder van het kantoor van Arval, in gesprek. Vanaf vandaag is de Duwboot 10 het paradepaardje van de omgeving met 550 zonnepanelen op het dak. Ik verwacht dat meer bedrijven in de buurt hierdoor overgaan tot aanschaf van zonnepanelen of andere duurzame oplossingen zoals zonneboilers, LED-verlichting en infraroodpanelen. De netto-energie die gebouwen hiermee produceren, kan weer gebruikt worden voor bijvoorbeeld het opladen van (semi-)elektrische auto’s.”