BNP Paribas Real Estate breidt de activiteiten uit met acquisitie Nederlandse vastgoedportefeuille Aberdeen

October 1, 2013

BNP Paribas Real Estate heeft de Nederlandse Property Management activiteiten van Aberdeen Asset Management overgenomen. Het team beheert in Nederland een vastgoedportefeuille van ongeveer 333.000 vierkante meter waarvan 40% winkelruimte, 38% kantoren en de rest logistiek.

“Deze overname vormt een uitgelezen kans om onze activiteiten in Nederland te
ontwikkelen dankzij de kwaliteiten van het vastgoedteam van Aberdeen. Onze missie
zal bestaan uit administratief, commercieel en technisch beheer van bedrijfsvastgoed (kantoor, winkels en logistieke ruimte) en assistentie bij lease voor heel Nederland,”
zegt Lauric Leclerc, Chairman van BNP Paribas Real Estate Property Management.

Deze transactie, onderdeel van de strategie van BNP Paribas Real Estate om de positie in Europa te versterken, maakt het scala aan diensten van BNP Paribas Real Estate in Nederland compleet, na de acquisitie in oktober 2012 van Holland Realty Partners (Real-Estate Transactions, Asset Management, Corporate Services, Valuations and Consultancy) dat nu zijn activiteiten uitvoert onder de naam BNP Paribas Real Estate Advisory
Netherlands.

Nico Tates, Hoofd Direct Property – Continental Europe bij Aberdeen Asset Management, zegt: “De focus van het Amsterdamse vastgoedteam van Aberdeen Asset Management ligt op fund, transaction en asset management en deze activiteiten blijven bij Aberdeen. Het outsourcen van het vastgoedbeheer aan BNP Paribas Real Estate Property Management betekent dat we zullen samenwerken met een zeer vaardige vastgoedmanager met een diepgaand begrip van de Nederlandse markt.”

Sake Pleiter, nu Director Transactions and Consulting van BNP Paribas Real Estate Advisory Netherlands, zal ook verantwoordelijk zijn voor de Property Management activiteiten.

Met activiteiten in 14 landen en meer dan 50 steden heeft BNP Paribas Real Estate Property Management met 850 man personeel meer dan 34 miljoen vierkante meter
vastgoed in beheer.

Aberdeen Asset Management is een onafhankelijke fondsbeheerder. Het bedrijf is in 1983 in Aberdeen, Schotland, ontstaan na een management buy-out. Aberdeen is nu opgenomen in de FTSE 100 en heeft activiteiten in meer dan 23 landen in Europa, Azië en het Amerikaanse continent. Per 31 augustus 2013 beheert Aberdeen £201,7 miljard ($312 miljard / €236,6 miljard) namens institutionele en particuliere beleggers.