BNP Paribas Netherlands News & Press
News & Press
April 24, 2017 - ,

BNP Paribas Cardif lanceert Hypotheek Aflos Verzekering

Forward to a friendForward to a friend PrintPrint

Oosterhout, 18 april 2017 – BNP Paribas Cardif, het verzekeringsonderdeel van BNP Paribas, introduceert de Hypotheek Aflos Verzekering en geeft daarmee de niche hypotheekbescherming opnieuw vorm. Het product is eenvoudig, passend voor een grote doelgroep en snel aan te vragen.

De Hypotheek Aflos Verzekering lost in één keer de top van de hypotheek af
De Hypotheek Aflos Verzekering lost in één keer de top van de hypotheek af op het moment dat de verzekeringnemer in de WIA komt. BNP Paribas Cardif keert uit aan de geldverstrekker. Die op zijn beurt het bedrag aflost op de hypotheek. Hierdoor dalen de maandelijkse hypotheeklasten structureel. En wordt een mogelijke restschuld verlaagd of voorkomen. Met dit nieuwe product laat BNP Paribas Cardif het tijdperk van maatwerk binnen woonlastenbescherming los. De Hypotheek Aflos Verzekering is een eenvoudige en duidelijke basisverzekering voor arbeidsongeschiktheid, die voor de adviseur tijdsbesparing en gemak biedt door een efficiënt digitaal aanvraagproces en volledige online acceptatie.

Optionele dekking voor werkloosheid
Naast arbeidsongeschiktheid kan de klant kiezen voor een werkloosheidsdekking. Ook deze dekking is vernieuwd. De uitkering start namelijk nadat de ww-uitkering van het UWV stopt en de klant nog steeds werkloos is. Zodat de uitkering komt op het moment dat de klant deze echt nodig heeft. Ook de werkloosheidsdekking is gekoppeld aan de hypotheek en niet aan het inkomen.

Eenvoud en snelheid staan centraal
Eenvoud staat zowel in het product als in het proces centraal. Adviseurs hoeven geen scenario’s meer uit te leggen; het uitkeringsschema wordt verstrekt bij de start van de verzekering en verandert nooit. Daarnaast hoeft de adviseur maar een paar gegevens van de klant in te voeren, waaronder de adresgegevens en het hypotheekbedrag. De klant rondt vervolgens zelf thuis het digitale aanvraagproces af. Daardoor kost het de adviseur weinig tijd en kan de klant toch de betreffende risico’s afdekken.

Nieuwe standaard in de aanpak van betalingsbescherming
“Wij geloven dat de klassieke woonlastenverzekering als oplossing voor betaalbaarheid van de hypotheek niet meer past bij de realiteit van vandaag”, aldus commercieel directeur Marieke van Zuien. “Maar het risico is voor het overgrote merendeel van de hypotheeksluiters heel relevant, en impactvol als het zich voordoet. Met de Hypotheek Aflos Verzekering adresseren wij dit risico, al twintig jaar ons specialisme, op een totaal andere manier. Gezien de reacties van alle stakeholders in de markt zijn we ervan overtuigd dat een eenvoudig, betaalbaar product dat de klant blijvend helpt een doorbraak wordt in de aanpak van betalingsbescherming en daarmee de nieuwe standaard.”