Ahold Pensioenfonds selecteert BNP Paribas Securities Services als global custodian - BNP Paribas Nederland
6, 2017 -

Ahold Pensioenfonds selecteert BNP Paribas Securities Services als global custodian

Doorsturen naar een vriendDoorsturen naar een vriend PrintPrint

BNP Paribas Securities Services, een global custodian met EUR 9.300 miljard1 bewaard vermogen, is door Ahold Pensioenfonds aangewezen om bewaarneming en toegevoegde waarde diensten te gaan verzorgen. Ahold Pensioenfonds is het ondernemingspensioenfonds van Ahold Delhaize in Nederland, met een totaal vermogen van EUR 4,5 miljard.

Het mandaat, dat per 1 januari 2018 ingaat, bestaat uit de bewaarneming van de beleggingen, het voeren van de beleggingsadministratie, het toetsen van de beleggingsrichtlijnen, het verzorgen van de toezichthouderrapportages en het vervaardigen van de performancemeting en risicorapportages.

Het mandaat is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van BNP Paribas Securities services in Nederland. Eerder dit jaar heeft de bank een volledig geïntegreerd lokaal beleggingsadministratieplatform overgenomen met een team van meer dan 50 specialisten. Dit heeft geleid tot een significante groei van de lokale expertise en capaciteit van BNP Paribas Securities Services in Nederland.

John de Waal, Senior Director Finance & Risk van Ahold Pensioenfonds, zegt: “Na een uitgebreid selectieproces hebben we BNP Paribas Securities Services geselecteerd als onze nieuwe custodian. BNP Paribas Securities Services biedt lokale services die zijn toegesneden op onze behoeften en vereisten, ondersteund door een solide wereldwijde organisatie voor bewaarneming. Samen met BNP Paribas Securities Services zullen we onze performance en risicorapportage verder kunnen verbeteren”.

Robert van Kerkhoff, Hoofd van BNP Paribas Securities Services Nederland, voegt toe: “We zijn verheugd om Ahold Pensioenfonds als klant te verwelkomen. Dit mandaat onderstreept onze sterke groei in de Nederlandse institutionele markt en ons vermogen om operationele innovatie en servicekwaliteit te leveren aan grote institutionele beleggers”.