Janus Henderson breidt strategische samenwerking met BNP Paribas Securities Services uit in de VS - BNP Paribas Nederland
13, 2017 -

Janus Henderson breidt strategische samenwerking met BNP Paribas Securities Services uit in de VS

Doorsturen naar een vriendDoorsturen naar een vriend PrintPrint

10 november 2017

Denver en New York – Janus Henderson Investors (NYSE:JHG, ASX:JHG) heeft vandaag aangekondigd dat BNP Paribas Securities Services, een global custodian met een bewaard vermogen van meer dan $10.000 miljard per 30 september 2017, een belangrijk deel van de back- en midoffice-functies (inclusief de fondsenadministratie en -boekhouding) en custody activiteiten van Janus Henderson in de VS op zich zal nemen.

Als onderdeel van deze samenwerking zullen meer dan 100 werknemers van Janus Henderson die momenteel de mid- en backofficefuncties vervullen in de VS in dienst treden bij BNP Paribas. Dit versterkt een naadloze overgang en een consistente en hoogwaardige dienstverlening voor de klanten.

Janus Henderson werkt buiten de VS al geruime tijd samen met BNP Paribas, dat over een sterk trackrecord beschikt op het gebied van ondersteuning en dienstverlening. Dit uitbestedingsmodel creëert een eenduidig en consistent wereldwijd platform ter ondersteuning van de wereldwijde groei van Janus Henderson. Door middel van deze samenwerking wordt de brede expertise van BNP Paribas optimaal benut om best practices en vooraanstaande methoden uit de sector aan te bieden op gebied van regelgeving en uitdagingen in de sector.

Andrew Formica, co-CEO bij Janus Henderson Investors: “De uitbreiding van onze samenwerking met BNP Paribas in de VS is een additionele verbetering voor klanten die profiteren van de fusie tussen Janus en Henderson. BNP Paribas is een uitstekende partner gebleken sinds de start van onze samenwerking 15 jaar geleden.”

Dick Weil, co-CEO bij Janus Henderson Investors: “Het verheugt ons om een samenwerking aan te kondigen die de continuïteit van onze medewerkers verzekert. Hiermee verwachten we een naadloze overgang voor klanten mogelijk te maken.”

Cliënten zullen profiteren van de expertise van BNP Paribas Securities Services op het vlak van mid- en backofficediensten.

Fondsbeleggers zullen ook profiteren van de lagere administratiekosten en – vergoedingen door de verlaging van de algemene operationele kosten die met deze functies gepaard gaat.

Dit is een belangrijke strategische stap voor BNP Paribas, aangezien het hiermee een betrouwbaar administratie- en boekhoudplatform voor Amerikaanse beleggingsfondsen binnenhaalt en haar wereldwijd dienstenaanbod voor fondsen kan uitbreiden.

Deze samenwerking maakt deel uit van het 10-jarig strategisch plan voor de ontwikkeling van de Securities Services activiteiten van BNP Paribas in de VS, dat van start ging met de lancering van de wereldwijde en Amerikaanse bewaarnemingsdiensten in 2012. BNP Paribas is vastbesloten om de aanwezigheid te versterken in Denver, waar één van de hubs voor fondsendiensten gevestigd zal worden.

Patrick Colle, CEO van BNP Paribas Securities Services: “We zijn verheugd om onze
langetermijnsamenwerking met Janus Henderson verder uit te breiden. Dit is een belangrijke kans voor zowel ons Amerikaanse platform als voor onze wereldwijde fondsenactiviteiten. We zijn nu in staat om een volledige oplossing voor multi-asset classes en mid- tot backofficefuncties aan te bieden, in alle grote
markten wereldwijd, inclusief de VS.”

Claudine Gallagher, hoofd van BNP Paribas Securities Services in Noord- en Zuid-Amerika: “We zijn verheugd dat we onze capaciteiten voor vermogensbeheerders in de VS kunnen uitbreiden via deze samenwerking en we kijken er dan ook naar uit om Janus Henderson en zijn cliënten een hoogwaardige dienstverlening te kunnen aanbieden.”

BNP Paribas zal Janus Henderson een nettobedrag van circa $36 miljoen betalen voor de activiteiten bij de afronding van de transactie, die maart 2018 verwacht wordt.